l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

St Jansdal en AVL breiden samenwerking uit

Dichtbij waar mogelijk, verder weg waar nodig  

 

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam hebben hun samenwerking verder verstevigd. Afspraken over verdere samenwerking zijn vastgelegd in een overeenkomst die door Jan Voorburg, lid Raad van Bestuur van het St Jansdal en Emile Voest, medisch directeur Antoni van Leeuwenhoek op 9 augustus werd ondertekend.

 

Beide ziekenhuizen werken al een aantal jaren succesvol samen met als doel de kwaliteit, bereikbaarheid en doelmatigheid voor oncologische patiënten binnen het St Jansdal en het Antoni van Leeuwenhoek te optimaliseren. Ook de continuïteit van de zorg is gebaat bij deze krachtenbundeling. Met de ondertekening van de overeenkomst is een volgende stap gezet in het professionaliseren en waarborgen van de samenwerking.

 

De intensieve samenwerking beslaat onder andere intercollegiale videoconsulten en richt zich onder meer op

prostaat-, borst- en darmkanker. “Dit betekent dat we de kwaliteit van zorg van onze patiënten verder kunnen verbeteren. Ook wordt het voor onze patiënten bijvoorbeeld mogelijk om mee te doen aan klinische studies van het Antoni van Leeuwenhoek”, aldus Jan Voorburg.

 

Dit samenwerkingsinitiatief sluit aan bij het landelijke beleid ‘Dichtbij waar mogelijk, verder weg waar nodig’. Emile Voest: “We vinden het belangrijk om als Antoni van Leeuwenhoek onze kennis en expertise zoveel mogelijk beschikbaar te stellen aan oncologische patiënten ook buiten ons instituut. We kunnen nu behandelprotocollen en netwerkzorgpaden in het St Jansdal verder mee ontwikkelen aan de hand van landelijke richtlijnen en best practices. Wanneer een behandeling niet wordt aangeboden in Harderwijk, kunnen patiënten hiervoor naar Amsterdam komen.” De keuzevrijheid van patiënten blijft hierbij uiteraard voorop staan.

 

 

Jan Voorburg (links op foto), lid Raad van Bestuur van het St Jansdal en Emile Voest, medisch directeur Antoni van Leeuwenhoek ondertekenen de overeenkomst waarin afspraken over verdere samenwerking zijn vastgelegd.