l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling

Slimme medicatiekasten

Ziekenhuis St Jansdal heeft een belangrijke stap gezet voor toekomstbestendige zorg. De komende tijd worden op verschillende locaties de kastjes met medicatie vervangen door slimme medicatiekasten van Omnicell. Door deze kasten kunnen voorraden worden geoptimaliseerd, hoeven zorgprofessionals niet meer te zoeken en wordt de kans op het uitnemen van de verkeerde medicatie sterk verkleind. Op dinsdag 25 augustus 2020 is het contract tussen St Jansdal en Omnicell getekend. De komende maanden worden deze ‘automatische uitgifte systemen’ eerst in vier medicatieruimtes van de locatie Lelystad geplaatst. In november en december worden de huidige Pyxis uitgifte systemen op de SEH en de IC van de locatie Harderwijk vervangen.

 

De nieuwe geneesmiddelkasten hebben veel voordelen ten opzichte van de oude kasten. Het systeem houdt op afstand de voorraden bij. Hierdoor kan het verbruik beter worden gevolgd en wordt misgrijpen vaker voorkomen. Bovendien worden de kasten gekoppeld aan het elektronisch patiëntendossier. Het systeem weet dus precies welk middel in welke dosering voorgeschreven is voor een patiënt. Na het selecteren van de patiënt, wordt de zorgverlener door middel van lichtjes geleid naar het juiste vakje met medicatie. De kans dat een verkeerd medicijn wordt gepakt, is daardoor heel klein. Het aanvullen van de kasten werkt door middel van barcode scannen. Na het scannen van de barcode licht het juiste vakje op. Hierdoor wordt de kans op verkeerd aanvullen van de kast sterk verkleind. Het medicatieassortiment kan breed en flexibel beschikbaar zijn, zelfs in zeer beperkte ruimtes. Deze technologie vormt een toekomstbestendige basis van de geneesmiddeldistributie in ons ziekenhuis.

 

 

 

Op de foto staan van links naar rechts:

Stefan Scholte, Linda Kolk, Arend-Jan Poelarends, Robbert Dijkhuizen, Pieter Helmons, Ronald Franssen, Ludwig Geldof, René van de Klomp, Bart Santen