l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling

Opnieuw HKZ- kwaliteitskeurmerk voor Niercentrum Midden-Nederland

De dialysecentra van het Niercentrum Midden-Nederland voldoen aan de nieuwe normen voor goede en veilige patiëntenzorg. Het HKZ keurmerk  (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) is daarom verlengd met drie jaar. Een organisatie met dit keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt patiënten centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening.

 

In het Niercentrum Midden-Nederland bundelen Ziekenhuis St Jansdal en Meander Medisch Centrum de zorg voor patiënten met een nierziekte in de regio Midden-Nederland. Het Niercentrum heeft dialyselocaties in Harderwijk en Amersfoort. Patiënten kunnen er terecht voor alle vormen van nierfunctievervangende therapie, zoals hemodialyse en peritoneaal dialyse. De patiënt kan kiezen wanneer en wanneer de behandeling plaatsvindt. Soms kan dat gewoon thuis. Ook werkt het centrum aan allerlei innovatieve ontwikkelingen waarbij de patiënt zoveel mogelijk de regie krijgt in zijn eigen behandelproces.

 

Om de kwaliteit van dialysecentra te borgen, heeft HKZ normen opgesteld waaraan een dialysecentrum moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de keuzemogelijkheden die een patiënt heeft voor zijn behandeling en de aanwezigheid van voldoende en gekwalificeerd personeel. Een andere  belangrijke eis van HKZ is dat dialysecentra preventief te werk gaan op het gebied van patiëntveiligheid. Internist-Nefroloog Kwok Wai Mui is blij met het keurmerk: "Het zegt dat wij naast uitstekende zorg voor onze dialyse patiënten ook goed bezig zijn om de nierzorg toekomstbestendig te maken."