l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling

Gratis vervoer tussen locaties Harderwijk en Lelystad

Vanaf donderdag 26 september 2019 rijdt er van maandag tot en met vrijdag een pendelbus tussen de ziekenhuislocaties Harderwijk en Lelystad. De dienst is bedoeld voor patiënten en hun begeleiders. Ook bezoekers aan patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis in Harderwijk en medewerkers  kunnen gebruik maken van deze pendeldienst.

 

Voor veel patiënten uit Lelystad die voor zorg of het bezoeken van familieleden naar het ziekenhuis in Harderwijk moeten, is het vervoer een probleem. We zijn blij dat er voor deze mensen vanaf donderdag 26 september a.s. een oplossing is.

 

St Jansdal is al maanden bezig om een oplossing voor het vervoersprobleem te vinden. We hebben te maken met twee gemeentes en twee provincies, maar ook met de regionale vervoerders.  Het ziekenhuis is blij dat de gemeente Harderwijk bereid is om deze service mee te financieren. Met de gemeente Lelystad en de Provincies Gelderland en Flevoland is het ziekenhuis nog in overleg.

 

Hoe lastig het ook was, St Jansdal wilde toch een zo optimale mogelijkheid bieden voor de bereikbaarheid van beide ziekenhuislocaties. Omdat we ook bezoekers willen vervoeren betekent dit concurrentie voor de regionale en streekvervoerders. Daarom moest er bij diverse instanties ontheffing gevraagd worden.Voor een periode van zes maanden is deze ontheffing verleend.

 

De pendeldienst wordt uitgevoerd door Noot Personenvervoer uit Ede. De bus zal vooralsnog gaan rijden voor een periode van een half jaar. Na vier maanden zal een evaluatie plaatsvinden. Dan wordt gekeken of deze dienstverlening gecontinueerd, aangepast of stop gezet moet worden. Patiënten, begeleiders, bezoekers en medewerkers kunnen gratis gebruik maken van deze service. Hierbij geldt dat patiënten voorrang hebben. Lees meer over de gratis pendelbus!