l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Gemoedelijke sfeer Polikliniek Dronten

Een bezoek aan Dronten betekent een bezoek aan de bollenvelden. Enorme velden flankeren de lange rechttoe rechtaan wegen. Het is nu nog louter aarde maar over een aantal weken zet een prachtige bloemenzee alles in vuur en vlam.  

Op de poli Dronten staat medisch assistente Marieke met smart op ons te wachten. Vandaag leidt zij ons vol enthousiasme rond door het gebouw. De poli Dronten bestaat al tien jaar, Tot voor kort samen met de MC Groep en nu zit St Jansdal er alleen. “Veel collega’s uit het team werken hier al jaren”, vertelt Marieke. “Medewerkers van de MC Groep zijn overgegaan naar ons. Het voelt als een hechte club die elkaar door en door kent.”  

 

 

Gemoedelijke sfeer

Bij de receptie zitten vandaag Yolande en Sonja. De dames zijn druk; ze maken afspraken, schrijven patiënten in en verwijzen ze door naar de juiste afdeling. Vaak met een vrolijke kwinkslag tussendoor. “Het is hier wat rustiger en gemoedelijker dan in een groot ziekenhuis”, vertelt Sonja. “Mensen ervaren ook een huiselijke sfeer.” Yolande vindt het positief dat Relinde op bezoek is: “Zo leuk, ze is heel laagdrempelig. Mooi dat het zo kan.” 

 

Verschillende spreekuren

Op de poli Dronten houden zestien specialismes spreekuur. “Voor mensen hier in de omgeving is het ideaal”, vertelt Marieke. “Ze hoeven niet ver te reizen voor een bezoek aan de arts. We doen hier ook gewoon allerlei onderzoeken op de functieafdeling, kunnen röntgenfoto’s maken en doen kleine chirurgische ingrepen. De gynaecologen en verloskundigen zijn nu ook net weer begonnen, het is een mooi en uitgebreid aanbod hier.”

 

Verpleegkundige Fenna werkte eerst bij de MC Groep en is overgegaan naar St Jansdal. “Ik ben blij dat ik kon blijven, kende de poli Dronten al goed. Het uniform is anders, net als het systeem, maar voor de rest is alles redelijk bij het oude gebleven. Ik vind MijnStJansdal een prachtig systeem, merk dat mensen trouwer komen doordat ze met een sms’je weten dat ze de dag erna een afspraak hebben.” Fenna is blij me de interesse die Relinde toont. “Ze wilde weten hoe ik de overgang heb ervaren. Fijn dat ik daar wat over kon vertellen.”

 

Op de poli werken vijftien vaste medewerkers, de meesten parttime. “Voor zover het lukt maken we zelf de roosters”, legt medisch assistente Rianne uit. “Het komt nu vaker voor dat we tekorten hebben omdat we meer poli’s draaien. Maar iedereen zet een stapje harder, springt weleens bij. En er komen nieuwe mensen bij.” Relinde is onder de indruk van hoe het geregeld is. “Het heeft hier de prettige sfeer van een kleine locatie. Dit was een superleuke gezellige ochtend met de medewerkers. Zelfsturing in het ziekenhuis kán. Dat laat het team in Dronten zien.”

 

Lizanne Ganzevles