l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Er liggen mooie uitdagingen

Jennie den Besten, manager HRM

Na een maandenlange zoektocht is het gelukt om een nieuwe manager HRM te vinden. Het hele land speurden we af voor de juiste kandidaat. Uiteindelijk bleek de oplossing –met Jennie den Besten- dichtbij huis te liggen. Ook voor haarzelf was dit zeer verrassend. “Deze functie zag ik in eerste instantie helemaal niet zitten omdat ik het vakgebied van leren en ontwikkelen nog zo leuk vind”, lacht ze. “Totdat ik ‘m een tijdje interim deed. Het bleek geweldig te zijn!”

 

Jennie is een bekende verschijning in het ziekenhuis. Ze loopt al zo’n zeventien jaar mee op verschillende afdelingen. “Na mijn studie bestuurskunde in Leiden wilde ik graag een periode in de Gemeenteraad van Harderwijk zitten”, legt ze uit. “Dat leek me zo machtig eervol om een keer te doen. Ik zocht werk waarbij ik dat goed kon combineren. Toevallig was er een vacature voor ambtelijk secretaris bij de Ondernemingsraad van het St Jansdal. Die combinatie leek me mooi; politiek bedrijven in de samenleving én binnen een organisatie.”

 

 


Leren&Ontwikkelen
Na vier jaar kiest Jennie voor een carrière binnen het ziekenhuis. Ze start een groot avontuur waarin ze zich volop kan ontwikkelen, namelijk het opzetten van project St Jansdalacademie. “Er was helemaal niets op dat moment. Wat begon in een klein kamertje achteraf werd uiteindelijk een team van tien man in gebouw Flevostaete. Dat eerste programma draaide zes jaar. 1500 medewerkers deden mee aan het ontwikkelprogramma en zorgden ervoor dat de patiënttevredenheid enorm steeg in die periode. Dat was ook een van de doelstellingen van het ziekenhuis en bewees defi nitief dat leren en ontwikkelen bijdraagt aan de strategie van onze organisatie.”


Geboorte St Jansdalacademie
Dit smaakte voor de organisatie naar meer en de St Jansdalacademie was geboren. “Ik heb aan de wieg gestaan van deze afdeling”, straalt ze. “Het is een mooi en ambitieus leerhuis geworden. Vroeger had je bijscholing en praktijkbegeleiding; nu maken we samen met leidinggevenden en medewerkers uiteenlopende leerconcepten. We hebben een bekwaamheidspaspoort en draaien mooie projecten. Niets is leuker dan samen met mensen concepten te bedenken die helpen bij het behalen van onze doelstellingen.


Groots project Epic
Het tweede grote project startte eind 2014, Epic stond voor de deur. “Ze hadden een trainingsmanager nodig”, vertelt Jennie. “Hierbij kreeg ik de gelegenheid om in een groot complex project te werken met een internationaal tintje. Ook kon ik bijdragen aan iets waar ik groot belang
aan hecht, namelijk het EPD. Door de integrale en eenduidige manier van werken kunnen wij gewoon veiligere en betere zorg bieden. Ik wist alleen niets van ICT, heb daar echt geleerd om los te laten en te vertrouwen op mijn team. Met elkaar, met ieders eigen invalshoek en expertise waren we tot grootse dingen in staat.”


Halverwege dit jaar was daar ineens die functie van manager HRM. “Relinde vroeg me om acht weken waar te nemen”, zegt Jennie. “Ik wilde het doen uit collegialiteit, maar gaf nog aan dat je mij er geen plezier mee deed. Na een maand kantelde dat beeld volledig. Het was weer nieuw en er liggen veel complexe vraagstukken waar we antwoorden op moeten formuleren. Een groot probleem is het verouderde systeem waarmee HR werkt. Het is net of ze met een fi ets met vierkante wielen de Tour de France moeten rijden. Dat werkt dus niet. AFAS gaat hier straks verandering in brengen. Maar bij verandering moet je mensen wel meenemen. Ik vind het leuk om mensen hiervoor te enthousiasmeren en hierin te begeleiden.”


Jennie heeft zin in de toekomst. “Bij HR liggen mooie uitdagingen. Natuurlijk zijn problemen in het werk niet leuk maar je kunt ze ook gewoon oppakken en oplossen. Ik ben van hard werken en van hard lachen, kan het ook niet anders. Zelfspot is voor mij een deugd. Neem medewerkers, problemen en kansen serieus, maar jezelf niet al te zeer. Ik zie het als een belangrijke taak voor een leidinggevende om lichtvoetiger door het leven te gaan, want dat draag je over op elkaar.”


Lizanne Ganzevles