l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Eerste echo in Geboortezorghuis Harderwijk

Alle zwangere vrouwen uit Harderwijk en omgeving zijn welkom voor het maken van een zwangerschapsecho in het Geboortezorghuis Harderwijk. Hier kunnen zwangeren nu terecht voor het maken van een vitaliteitsecho, een termijnecho, de combinatietest, de 15-weken-echo, de 20-weken-echo, medische echo’s en ‘eigenwens’ echo’s. Er wordt in het Echocentrum in 2D, 3D en 4D onderzoek verricht. Na afloop krijgt de zwangere afbeeldingen van hun ongeboren kindje op een usb-stick mee naar huis.

 

De echo’s worden uitgevoerd door Echocentrum EchoNOP (www.echonop.nl). Verloskundige en echoscopiste Dafne Devliegere maakte de eerste echo in het Echocentrum. Alle verloskundige-echoscopisten zijn volledig gecertificeerd voor de onderzoeken die zij verrichten. Jaarlijks vindt herregistratie plaats om de kwaliteit te waarborgen.

 

Voor het maken van de echo kunnen zwangeren meerdere dagen per week terecht in het Echocentrum. Het is ook mogelijk om in de avonduren een echo te maken. Voor het maken van een (medische) echo is een verwijzing van de verloskundige of gynaecoloog nodig. Voor het maken van een ‘eigenwens’-echo is dit niet het geval. De kosten zijn dan wel voor eigen rekening. Een afspraak maken is mogelijk op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur via het Geboortezorghuis, tel: 0341 – 77 27 28.

 

Het Geboortezorghuis Harderwijk is de plek voor een verplaatste thuisbevalling. In het geboortehuis beval je zonder medische indicatie, onder begeleiding van de eigen verloskundige. Het Geboortezorghuis is een unieke samenwerkingsvorm tussen Ziekenhuis St Jansdal, de Coöperatie van regionale verloskundigen en Kraamzorg JoNa. Het Geboortezorghuis heeft een centrale functie in de integrale geboortezorg in de regio rond Harderwijk, waarbij de zwangere centraal staat. Meer informatie: www.geboortezorghuis.nl

 

 

Verloskundige en echoscopiste Dafne Devliegere tijdens het maken van een echo in het Echocentrum van het Geboortezorghuis Harderwijk