l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Coördinator van de kunstcommissie Jet Hop

Het was een wat grauwe morgen in november. Ze belde aan op het afgesproken tijdstip. Jet is zo'n stralend type, waardoor het in huis direct wat lichter en vrolijker lijkt te worden. Ze keek om zich heen en zei: "Hé leuk, kunst aan de muur."

Jet Hop - van de Kamp werkt sinds 2012 in het St Jansdal. Ze begon bij de receptie, maar kwam al snel bij het facilitair bedrijf terecht, als tijdelijk vervanger van secretaresse Eline van de Berg, die met zwangerschapsverlof ging. Eline kwam niet meer terug, dus werd de baan definitief, waarbij Jet zich onder andere toelegde op het beheer van de kunstcollectie van ons ziekenhuis, als coördinator van de Kunstcommissie. Met deze commissie, alsmede de collectie en de exposities, werd ooit een begin gemaakt door de te vroeg overleden Guus Staal. Zijn prachtig geschilderde girafjes in het ziekenhuis herinneren aan die tijd.

 

De eigen collectie van ruim 250 kunstwerken is bij lange na niet toereikend om de acht lange poli gangen in Harderwijk van regelmatig wisselende kunst te voorzien. Tel daarbij de twee in aanbouw zijnde gangen plus de vitrine op de eerste etage, St Jansdal Lelystad en de poli in Dronten, dan is het duidelijk dat er regelmatig exposities van bekende en minder bekende kunstschilders nodig zijn. Bij het inrichten van de exposities wordt Jet gelukkig geholpen door een groep gedreven kunstvrijwilligers.

De eigen collectie is opgebouwd door schenkingen, aankopen en via de BKR-regeling in het verleden. De afdeling facilitair bedrijf kende wat veel wisselingen in het management de afgelopen jaren, maar Jet is blij met de huidige stabiliteit in de persoon van Claudia (Bookelman).

 

Na de HAVO begon Jet aan een studie communicatie die ze niet afmaakte. Ze ging even aan de slag bij een bekend reclamebureau in Ede maar schreef zich tóch in aan de Pabo. Na de eerste stagedag in een klas vol met kleuters wist ze opeens: "Dit is het ook niet voor mij!" Een verkorte hbo-studie office management bij Schoevers bracht haar uiteindelijk op haar huidige plek in St Jansdal.

Naast deze twintig uur per week als secretaresse is ze fulltime getrouwd met accountant Frank en moeder van Daphne en Maurits. Daarnaast is actief als hockeycoach bij de Mezen en schildert ze zelf ook enthousiast met acrylverf op doek. Volgens eigen zeggen is ze geen grote sporter, maar is haar lasagne uit eigen keuken in Drielanden een absolute topper. Wij nemen dat dan maar aan...

 

Een grote wens van Jet is om het beddenhuis dat gerenoveerd gaat worden, óók te voorzien van mooie, eigentijdse kunst. De huidige staat is haar een doorn in het oog. Het budget is beslist ontoereikend en ze is dan ook blij met tips voor interessante exposanten. Ze heeft nu al 60 (zestig!)  exposanten per jaar nodig om de poligangen op te vullen. Gelukkig wordt er regelmatig werk verkocht, wat het voor de kunstenaars ook aantrekkelijk maakt. Als commerciële eend in de ziekenhuisbijt gaf ik haar ter overweging om in het vervolg 10% van de verkoopopbrengst te claimen als aanvulling op het budget, zoals bijna alle galeries doen. Ze moet nog even wennen aan het idee, maar zal het vast bespreken in haar commissie.

 

De kunstcommissie bestaat op dit moment naast Jet uit vijf dames, te weten Anneke Plette, Janny Hardeman, Mildred Maijer, Colinda van Driesten en Marika den Hertog. In het kader van gewenst diversiteitbeleid bied ik mij in geval van een vacature, geheel vrijblijvend aan.   

 

Meer informatie over kunst: www.stjansdal.nl/kunst