l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Veel afwisseling op de SEH

De SEH is het neusje van de zalm van het ziekenhuis. Een super op elkaar ingespeeld team staat hier dag en nacht klaar voor wat komen gaat. Geen minuut, uur of dag is hetzelfde. Vaak is het hollen, heel soms even stilstaan. Leonie Boven van de Raad van Bestuur liep een avond mee om te kijken hoe het eraan toegaat in de praktijk.

Gevolgen kanker niet  te overzien

Gevolgen kanker niet te overzien

Bij het vragen van een aantal willekeurige mensen of zij bekend zijn met de functie screeningsconsulent oncologische nazorg, krijg ik weinig instemmende antwoorden. Als bij iemand kanker wordt geconstateerd en tijdens of na een behandeling klachten ondervindt, merkt diegene pas hoe belangrijk deze functie is.

Oogzorgpoli in Dronten

Oogzorgpoli in Dronten

Speciaal voor inwoners uit het gebied rond Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Kampen en Elburg heeft St Jansdal een mooie polikliniek aan het Zwarte Water 77-83 in Dronten. Voor een groot aantal behandelingen en specialismen kon het publiek daar al langer terecht, maar sinds mei 2019 ook voor eerstelijns oogheelkundige zorg.    

 

Ambulancezorg goed op orde in Flevoland

Ambulancezorg goed op orde in Flevoland

Het was een roerig jaar voor de ambulancedienst in Flevoland. Het verdwijnen van de Spoedeisende Hulp in Lelystad had directe effecten. “We kregen te maken met langere reistijden dan voorheen”, geeft Karin van Rossum, teamleider RAV Flevoland, aan. “Het aantal medewerkers en ambulances moest flink omhoog.”

Katheterisatiekamer in  een nieuw jasje

Katheterisatiekamer in een nieuw jasje

In het ziekenhuis in Harderwijk vinden jaarlijks honderden angiografiën en pacemakerimplantaties plaats. In het najaar zijn het statief van het röntgen-apparaat en de tafel vervangen. “Tijdens een onderzoek of behandeling is nu veel minder straling nodig terwijl we hetzelfde effect krijgen”, zegt cardioloog Lucas Klein vol trots.

Lopen is ons beste medicijn!

Lopen is ons beste medicijn!

Op 14 maart doet St Jansdal voor de tweede keer mee aan de Broekhuis Halve Marathon van Harderwijk. Medicamus en de huisartspraktijken van de Noordwest Veluwe hebben zich bij ons aangesloten. Straks staat er dus wederom een grote groep –medische- sportievelingen aan de start.

Alles komt bij elkaar

Alles komt bij elkaar

‘De laatste fase voor Go-Live’ - Nog een paar weken en dan gaat AFAS live! Hoe gaat het nu met het projectteam op het Westeinde? Deze keer spreek ik met Marleen de Wit, projectleider HRM. “Kon ik de tijd maar even stopzetten”, zucht Marleen met een glimlach, terwijl zij opkijkt van haar computer. “De Go-Live op 3 januari leek een hele tijd ver weg, maar komt nu snel dichterbij.” 

Samenwerking Landstede Lelystad

Samenwerking Landstede Lelystad

Eind oktober bezocht een enthousiaste groep BOL-studenten van Landstede Lelystad het ziekenhuis in Harderwijk. Ze zijn allemaal vierdejaars student MBO-verpleegkunde. Een belangrijke vraag voor hun is wat er nodig is om straks in het ziekenhuis aan de slag te kunnen.

Uitbreiding radiologie  in de steigers

Uitbreiding radiologie in de steigers

In januari begint de aannemer met de langverwachte uitbreiding van de afdeling radiologie in Harderwijk. Op de impressie een afbeelding hoe het er eind 2020 zal gaan uitzien, bekeken vanaf de parkeerplaats. Wiegerinck Architectuur en Stedenbouw tekende voor het ontwerp en zal ook de bouwkundige directie voeren.