l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Veel afwisseling op de SEH

De SEH is het neusje van de zalm van het ziekenhuis. Een super op elkaar ingespeeld team staat hier dag en nacht klaar voor wat komen gaat. Geen minuut, uur of dag is hetzelfde. Vaak is het hollen, heel soms even stilstaan. Leonie Boven van de Raad van Bestuur liep een avond mee om te kijken hoe het eraan toegaat in de praktijk.

Gevolgen kanker niet  te overzien

Gevolgen kanker niet te overzien

Bij het vragen van een aantal willekeurige mensen of zij bekend zijn met de functie screeningsconsulent oncologische nazorg, krijg ik weinig instemmende antwoorden. Als bij iemand kanker wordt geconstateerd en tijdens of na een behandeling klachten ondervindt, merkt diegene pas hoe belangrijk deze functie is.

Oogzorgpoli in Dronten

Oogzorgpoli in Dronten

Speciaal voor inwoners uit het gebied rond Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Kampen en Elburg heeft St Jansdal een mooie polikliniek aan het Zwarte Water 77-83 in Dronten. Voor een groot aantal behandelingen en specialismen kon het publiek daar al langer terecht, maar sinds mei 2019 ook voor eerstelijns oogheelkundige zorg.    

 

Ambulancezorg goed op orde in Flevoland

Ambulancezorg goed op orde in Flevoland

Het was een roerig jaar voor de ambulancedienst in Flevoland. Het verdwijnen van de Spoedeisende Hulp in Lelystad had directe effecten. “We kregen te maken met langere reistijden dan voorheen”, geeft Karin van Rossum, teamleider RAV Flevoland, aan. “Het aantal medewerkers en ambulances moest flink omhoog.”

Katheterisatiekamer in  een nieuw jasje

Katheterisatiekamer in een nieuw jasje

In het ziekenhuis in Harderwijk vinden jaarlijks honderden angiografiën en pacemakerimplantaties plaats. In het najaar zijn het statief van het röntgen-apparaat en de tafel vervangen. “Tijdens een onderzoek of behandeling is nu veel minder straling nodig terwijl we hetzelfde effect krijgen”, zegt cardioloog Lucas Klein vol trots.

Alles komt bij elkaar

Alles komt bij elkaar

‘De laatste fase voor Go-Live’ - Nog een paar weken en dan gaat AFAS live! Hoe gaat het nu met het projectteam op het Westeinde? Deze keer spreek ik met Marleen de Wit, projectleider HRM. “Kon ik de tijd maar even stopzetten”, zucht Marleen met een glimlach, terwijl zij opkijkt van haar computer. “De Go-Live op 3 januari leek een hele tijd ver weg, maar komt nu snel dichterbij.” 

Polikliniek Nijkerk: tijd voor elkaar

Polikliniek Nijkerk: tijd voor elkaar

‘Groot hart voor patiënten en het ziekenhuis’ - Onder het motto ‘Zorg Dichtbij’ heeft St Jansdal sinds 2011 een buitenpolikliniek in gezondheidscentrum Corlaer in Nijkerk. Inwoners van Nijkerk en omgeving kunnen hier bij een aantal medisch specialisten terecht. Daarnaast zijn er meerdere diagnostische mogelijkheden. Relinde Weil liep een ochtend mee om de sfeer te proeven.

Samenwerking met  huisartsen in Nijkerk

Samenwerking met huisartsen in Nijkerk

In 2011 verrees in Nijkerk het prachtige gezondheidscentrum Corlaer. Huisarts Jan Oldenburger richtte hier samen met zes collega’s huisartsenpraktijk Corlaer op. Relatief veel van hun patiënten gingen naar het ziekenhuis in Harderwijk. Vandaar ook dat St Jansdal de vraag kreeg om daar een polikliniek te starten. Relinde Weil ging in gesprek over het reilen en zeilen in de praktijk en over de samenwerking met de specialisten van het St Jansdal.

Uitbreiding radiologie  in de steigers

Uitbreiding radiologie in de steigers

In januari begint de aannemer met de langverwachte uitbreiding van de afdeling radiologie in Harderwijk. Op de impressie een afbeelding hoe het er eind 2020 zal gaan uitzien, bekeken vanaf de parkeerplaats. Wiegerinck Architectuur en Stedenbouw tekende voor het ontwerp en zal ook de bouwkundige directie voeren.