l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

coronavirus-6-1400x592
Snelle check-in bezoekers en patiënten - St Jansdal start digitale screening corona

Snelle check-in bezoekers en patiënten - St Jansdal start digitale screening corona

In deze tijd stellen veel organisaties vragen aan hun bezoekers over klachten die passen bij corona. Ook ziekenhuis St Jansdal screent iedereen die naar binnen wil. Vanaf maandag 6 juli kunnen patiënten en bezoekers zelf online deze screeningsvragen beantwoorden met de check-in.

Laatste coronapatiënt verlaat IC St Jansdal

Laatste coronapatiënt verlaat IC St Jansdal

Goed nieuws! De laatste COVID-patiënt heeft de intensive care (IC) van ziekenhuis St Jansdal verlaten. Teamleider Nanda Pongers is blij: “Covid overheerst niet meer. Langzaam gaan wij terug naar een situatie voor corona.” Het aantal Covid-gerelateerde patiënten in St Jansdal blijft afnemen. Dit betekent dat de reguliere zorg beetje bij beetje weer kan opstarten. De OK-programma’s worden uitgebreid en vanaf maandag 15 juni is de spoedpoli in Lelystad weer ’s avonds open.

Röntgenfoto op afspraak

Röntgenfoto op afspraak

Vanaf heden worden röntgenfoto’s op afspraak gemaakt. Kies zelf de locatie, dag en tijd die u het beste past. Het geldt voor alle locaties: Harderwijk, Lelystad, Dronten (vanaf 15 juni) en Putten (vanaf 15 juni, voorlopig alleen op dinsdag en donderdag). Zelf digitaal een afspraak maken is uitsluitend bedoeld voor röntgenfoto’s die voorheen op inloop gingen. 

Wees waakzaam Corona is niet weg!

Wees waakzaam Corona is niet weg!

Morgen maandag 1 juni, tweede Pinksterdag, gaat de horeca weer open. Dat is na een lange tijd van locked-down heel erg fijn, maar het kan ook als spannend worden ervaren. We moeten waakzaam blijven. COVID-19 is namelijk nog steeds aanwezig in onze samenleving. Er zijn in het land in meerdere zorginstellingen kleinere uitbraken van Corona geweest. Ook in ziekenhuis St Jansdal zijn afgelopen week nog patiënten en medewerkers positief getest voor het virus.

Ziekenhuis St Jansdal in crisistijd

Ziekenhuis St Jansdal in crisistijd

Zembla, donderdag 28 mei om 20.25 uur op NPO 2  - De redactie van Zembla volgde wekenlang medewerkers van de ondersteunende diensten in ziekenhuis St Jansdal locatie Harderwijk.  De afgelopen maanden zagen we vaak beelden van verpleegkundigen en artsen in ziekenhuizen. Maar hebben wij voldoende in de gaten welke helden het werk van de medici en verpleegkundigen ondersteunen?  Het coronavirus heeft een enorme impact op de ondersteunende diensten. De schoonmakers, de facilitaire en technische dienst, logistiek, huisvesting. Ze zijn onmisbaar, zeker ook in crisistijd.

Doorstart reguliere zorg gedeeltelijk vertraagd

Doorstart reguliere zorg gedeeltelijk vertraagd

In ziekenhuis St Jansdal is een stijging geconstateerd van het aantal besmettingen met het coronavirus bij patiënten en medewerkers. Doordat coronapatiënten in isolatie verpleegd moeten worden, neemt de druk op de kliniek toe. Het ziekenhuis houdt daarom onvoldoende capaciteit over om het totale geplande OK-programma voor deze week door te laten gaan. We betreuren het dat een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties tot en met vrijdag 29 mei moeten worden geannuleerd op alle locaties. De spreekuren op de polikliniek gaan door.

Veiligheidsmaatregelen coronavirus St Jansdal | Bloedafname alleen op afspraak

Veiligheidsmaatregelen coronavirus St Jansdal | Bloedafname alleen op afspraak

Een afspraak bij de arts, bloed laten prikken of een röntgenfoto laten maken? De zorg en op bezoek gaan in ziekenhuis St Jansdal gaan anders dan voorheen, nu het coronavirus in de samenleving heerst. Iedereen die fysiek naar het ziekenhuis gaat, dient rekening te houden met een aantal belangrijke veiligheidsmaatregelen.

Binnen een uur uitslag corona in St Jansdal

Binnen een uur uitslag corona in St Jansdal

Sinds vandaag heeft ziekenhuis St Jansdal een sneltest beschikbaar om corona vast te stellen. Patiënten en medewerkers van St Jansdal hoeven hierdoor minder lang in spanning te zitten zodra zij getest zijn. St Jansdal is één van de eerste ziekenhuizen in Nederland die deze test uitvoert.

Warmtecamera in central hal in Harderwijk

Warmtecamera screent patiënten en bezoekers op koorts

20 april 2020

Om te controleren of patiënten en bezoekers (ongemerkt) een verhoogde lichaamstemperatuur hebben, maakt het St Jansdal in Harderwijk bij de ingang sinds kort gebruik van een warmtecamera. Het betreft een zogenoemde ‘koorts screening camera’. Deze manier van temperaturen zorgt voor een vriendelijke en contactloze koortsscreening en voor een snellere doorstroming in de hal.

Heli landingen bij St Jansdal

Heli landingen bij St Jansdal

10 april 2020

Ziekenhuis St Jansdal is afgelopen week benaderd door de ANWB over de mogelijkheid dat heli’s IC patiënten zouden kunnen komen ophalen om over te brengen naar andere IC’s in Nederland of Duitsland. Het St Jansdal heeft hiervoor de personeelsparkeerplaats achter het ziekenhuis (tussen bouwplaats Radiologie en Stationsstraat) aangewezen.

St Jansdal roept bedrijven op; doneer isolatiejassen

St Jansdal roept bedrijven op; doneer isolatiejassen

6 april 2020 

Zorgverleners van ziekenhuis St Jansdal verbruiken momenteel dagelijks 1.000 isolatiejassen voor de zorg aan patiënten met corona of een verdenking erop. Het ziekenhuis ontvangt op korte termijn geen nieuwe aanvoer en ziet een groot tekort ontstaan. De jassen maken deel uit van de persoonlijke beschermingsmiddelen en zijn een voorwaarde voor het leveren van veilige zorg. St Jansdal doet uit voorzorg een dringend beroep op bedrijven die binnen enkele dagen een partij disposable isolatiejassen kunnen leveren.

 

 

Oproep ziekenhuis en huisartsen aan patiënten: “Stel urgente medische zaken niet uit”

Oproep ziekenhuis en huisartsen aan patiënten: “Stel urgente medische zaken niet uit”

6 april 2020

De afgelopen week was er in de media veel aandacht voor het wegblijven van verschillende patiëntengroepen uit het ziekenhuis, die wel zouden moeten komen. Ook ziekenhuis St Jansdal en de huisartsen aangesloten bij Medrie Flevoland en Medicamus herkennen dat patiënten met urgente medische zaken afgelopen tijd minder vaak een beroep hebben gedaan op de zorg. En dat is verontrustend.

St Jansdal schaalt niet-spoedeisende, geplande ingrepen af tot 17 april

St Jansdal schaalt niet-spoedeisende, geplande ingrepen af tot 17 april

31 maart 2020

Het afschalen van de geplande operaties en polibezoeken wat tot 10 april van toepassing was is, is vandaag verlengd t/m vrijdag 17 april 2020. Dit betekent dat alle niet-spoedeisende, geplande ingrepen tot 17 april helaas verzet of geannuleerd moeten worden op de locaties Harderwijk, Lelystad, Dronten, Nijkerk en Putten.

Ervaring op de cohortafdeling

Ervaring op de cohortafdeling

30 maart 2020

In ons ziekenhuis zijn meerdere afdelingen waar wij patiënten met corona in isolatie verplegen. We proberen ons allemaal een voorstelling te maken van hoe het is op deze zogeheten cohortafdelingen. Maar hoe het er echt aan toegaat, weten alleen de medewerkers en patiënten op deze afdelingen. Om het zelf te ervaren heeft Relinde Weil, onze voorzitter van de raad van bestuur, vandaag meegeholpen op de werkvloer. 

St Jansdal schaalt niet-spoedeisende, geplande ingrepen af tot 11 april

St Jansdal schaalt niet-spoedeisende, geplande ingrepen af tot 11 april

Het St Jansdal bereidt zich op allerlei manieren voor op een grote stroom patiënten met het coronavirus. Zij gaan een beroep op het ziekenhuis doen voor intensieve zorg. Het ziekenhuis verwacht naar aanleiding van het landelijk beeld komende week meer opnames op de isolatieafdelingen en de Intensive Care (IC).

Zorg om corona gaat onverminderd door

Zorg om corona gaat onverminderd door

23 maart 2020

De afdeling Intensive Care (IC) van ziekenhuis St Jansdal schaalt op en bereidt zich voor op grotere aantallen patiënten die intensieve zorg en/of beademing nodig hebben. Op dit moment hebben we 12 IC-bedden in gebruik. Om extra IC-capaciteit te creëren is een nood-IC ingericht bij de operatiekamers, waar plaats is voor acht extra bedden. Op de derde verdieping is een extra gang ingericht als isolatieafdeling die ingezet kan worden als dat nodig is.

Start met screening bij hoofdingang

Start met screening bij hoofdingang

22 maart 2020

Op maandag 23 maart start St Jansdal met screening bij de hoofdingangen van Harderwijk en Lelystad. In de centrale hallen staan zorgmedewerkers die eventuele klachten uitvragen bij patiënten en bezoekers. De vragen gaan over koorts, hoesten, benauwdheid en neusverkoudheid.

Patiënten met corona op één verdieping

Patiënten met corona op één verdieping

19 maart 2020

Tot vandaag lagen patiënten met corona of een verdenking hierop verdeeld over meerdere verdiepingen in ziekenhuis St Jansdal. Vandaag is besloten om al deze patiënten te verhuizen naar de eerste verdieping op de afdelingen 1-oost en 1-west. Hier is ruimte voor tachtig bedden. Vanavond zijn de eerste patiënten naar deze nieuwe zogeheten cohortafdeling verhuisd en morgen volgt de rest. 

St Jansdal verscherpt maatregelen in strijd tegen corona

St Jansdal verscherpt maatregelen in strijd tegen corona

17 maart 2020

De gevolgen van het coronavirus treffen ons allemaal. In deze moeilijke tijd moeten wij extra goed op elkaar letten en voorzichtig zijn. Patiënten in het hele ziekenhuis waarbij het coronavirus is vastgesteld of waarbij verdenking op corona is, mogen daarom helaas geen bezoek meer ontvangen. Om goed voor patiënten en medewerkers te kunnen blijven zorgen, heeft het ziekenhuis deze keuze moeten maken.

St Jansdal treft verdere maatregelen

St Jansdal treft verdere maatregelen

16 maart 2020

De afdeling Intensive Care (IC) van ziekenhuis St Jansdal schaalt op en bereidt zich voor op grotere aantallen patiënten die intensieve zorg en/of beademing nodig hebben. Op dit moment zijn er nog voldoende bedden beschikbaar maar bij een toenemend aantal  besmettingen, neemt ook de druk op de Intensive Care toe. De IC bereidt zich hierop voor en is bezig om het aantal IC-bedden en beademingsplekken te vergroten.

Chemo-unit en kort verblijf naar Lelystad

Chemo-unit en kort verblijf naar Lelystad

Door het coronavirus neemt de druk op onze zorg toe. Om de druk te verdelen, hebben wij gekeken naar welke zorg in Lelystad geboden kan worden. Wij zullen met ingang van dinsdag 17 maart een gedeelte van de chemo-unit, korte opnames en dagopnames voorlopig verplaatsen naar onze ziekenhuislocatie in Lelystad.

Geboorteloket tijdelijk gesloten, aangifte in Stadhuis

Geboorteloket tijdelijk gesloten, aangifte in Stadhuis

Vanaf maandag 16 maart is het tijdelijk niet mogelijk om pasgeboren baby’s aan te geven bij het geboorteloket in ziekenhuis St Jansdal. Dit is een van de maatregelen die het ziekenhuis treft om de kans op verspreiding van Corona te verkleinen en het beschermen van zorgprofessionals en kwetsbare patiënten.

Medewerkers St Jansdal besmet met coronavirus

Medewerkers St Jansdal besmet met coronavirus

Uit het contactonderzoek onder medewerkers van ziekenhuis St Jansdal, locatie Harderwijk, blijkt dat drie van hen het coronavirus hebben opgelopen. De betreffende medewerkers zitten in thuisisolatie en worden door de GGD in de gaten gehouden. Ook zijn twee patiënten vandaag positief getest.

Nieuwe Corona besmettingen

Nieuwe Corona besmettingen

11 maart 2020

In ziekenhuis St Jansdal, locatie Harderwijk, zijn vier nieuwe patiënten positief getest op het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2). Twee patiënten zijn opgenomen en twee patiënten zijn na beoordeling weer naar huis gegaan. Ook hier volgt een nieuw contactonderzoek onder medewerkers en patiënten. Bij de thuispatiënten neemt de GGD verdere acties.

Corona besmetting bij patiënt in ziekenhuis St Jansdal

Corona besmetting bij patiënt in ziekenhuis St Jansdal

9 maart 2020

In ziekenhuis St Jansdal, locatie Harderwijk, is maandagmiddag 9 maart bij een patiënt in de kliniek het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) vastgesteld. Het gaat om een patiënt die afgelopen nacht via de spoedeisende hulp is heropgenomen met luchtwegklachten en koorts.

 

Ziekenhuis St Jansdal stelt open dag uit

Ziekenhuis St Jansdal stelt open dag uit

3 maart 2020

De raad van bestuur van het Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk heeft besloten de open dag op zaterdag 21 maart aanstaande uit te stellen. De reden is de toenemende kans op verdere uitbreiding van het coronavirus en de daarbij behorende verantwoordelijkheid voor de gezondheid van patiënten, medewerkers en bezoekers.