l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Welke maatregelen treft het St Jansdal?

Belangrijke maatregelen voor uw en onze veiligheid

 

Neem bij coronaklachten telefonisch contact op

Neem bij klachten, die passen bij het coronavirus, vooraf telefonisch contact op met de betreffende polikliniek. De klachten zijn; hoesten, spierpijn, neusverkouden, kortademigheid, keelpijn, braken, smaak- en reukverlies, diarree en koorts. Geef eventuele klachten eerlijk aan. Als u belt, kunnen wij ons voorbereiden op uw komst. 

 

Mag er iemand met u mee?
Uit veiligheid willen wij zo min mogelijk bezoekers in ons ziekenhuis. Kom dus alleen naar uw afspraak, tenzij u nadrukkelijk is gevraagd één begeleider mee te nemen. Kinderen, mensen met een beperking en patiënten die getroffen zijn door kanker, mogen één persoon meenemen.

 

Welke hygiëne maatregelen nemen we?

We volgen de regels van het RIVM; hoest en nies in de elleboogplooi, we schudden geen handen en we houden 1,5 meter afstand tot elkaar. Desinfecteer uw handen bij binnenkomst en vertrek. Er staan flacons met alcohol klaar. 

 

Waarom vragen wij vooraf naar eventuele corona klachten?

Bij de ingang stellen wij u vragen om te horen of u klachten heeft die passen bij het coronavirus. U kunt ook zelf de check-in doen en deze vragen vooraf online beantwoorden. Met het bewijs van de check-in kunt u gebruik maken van de snelle route in de hal. Geef eventuele coronaklachten eerlijk aan. Bij klachten krijgt u een masker. Uw afspraak gaat gewoon door. Gaat u op bezoek bij een patiënt? Bekijk op de pagina Op bezoek welke regels er gelden.

 

Gaat mijn afspraak bij klachten gewoon door?

Het kan zijn dat u bij de ingang een mondneusmasker krijgt als u symptomen heeft. Als u dit masker draagt, kan uw afspraak gewoon doorgaan. Dit masker houdt u op zolang u in het ziekenhuis bent en zet u pas buiten af bij het verlaten van het ziekenhuis.

 

Welke route volgt u?

Na de screening hoort u welke kant u op moet; het kan zijn dat de route anders is dan u gewend was.

Wanneer gaat u naar de poli of afdeling?

Blijf zo kort mogelijk in het ziekenhuis. Meldt u zich 10 minuten vóór uw afspraak bij de  hoofdingang i.vm. de screening (of 15 minuten als u nog geen patiëntenpas heeft). Bent u te vroeg bij het ziekenhuis? Wacht dan buiten (of in uw auto). Kom bij voorkeur precies op tijd op de poli. Neem eventueel plaats in de wachtkamer, maar doe dit zo kort mogelijk. Verlaat na uw afspraak of bezoek direct het ziekenhuis.

 

Hoe zit het met lichamelijk onderzoek en 1,5 meter?

Zorgverleners moeten tijdens lichamelijk onderzoek soms dichtbij u komen, korter dan 1,5 meter. Zij zullen een masker dragen als ze handelingen uitvoeren waarbij u kunt hoesten en niezen. Of als zij langdurig dichtbij uw gezicht komen. In andere gevallen is het niet nodig dat zij een masker dragen, omdat u en onze medewerkers gecontroleerd zijn op klachten. Op alle verpleegafdelingen en onderzoeksafdelingen (zoals functieafdeling en radiologie) dragen medewerkers een mondneusmasker tijdens het uitvoeren van zorg- en behandelingstaken.

 

Is het ziekenhuis een veilige plek?

Door deze maatregelen is het ziekenhuis een veilige plek voor het ontvangen van zorg. In deze animatie leggen wij dat uit:

 

 

 

Dank u wel voor uw begrip.

We vermoeden dat bovenstaande maatregelen voorlopig van kracht blijven. Wilt u op de hoogte blijven? Volg www.stjansdal.nl/corona of één van onze social media kanalen.

 

U kunt deze tekst ook downloaden als folder >

 

 

28 juli 2020