l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

(Let op! Wegens drukte aan de telefoon, graag alleen bellen bij dringende zaken)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

IntensiveCare

Hoe gaat de zorg op de isolatieafdelingen én de IC?

 

Folder Gesprekshulp behandelgrenzen

De Gesprekshulp behandelgrenzen gaat in op zwaar beladen vragen als: al dan niet beademen, reanimeren of laten opnemen op de IC of cohortafdeling? Om patiënten, hun familieleden en zorgverleners hierbij te ondersteunen hebben wij de folder Gesprekshulp behandelgrenzen gemaakt. Dowload de folder hier: Gesprekshulp behandelgrenzen

03 april 2020

 

De afdeling Intensive Care (IC)

De IC schaalt op en bereidt zich voor op grotere aantallen patiënten die intensieve zorg en/of beademing nodig hebben. Op dit moment hebben we 15 IC-bedden. Om extra IC-capaciteit te creëren is een nood-IC ingericht bij de operatiekamers, waar plaats is voor acht extra bedden. 

 

De ziekenhuizen in Brabant deden een noodoproep dat zij de grote toestroom van patiënten met het coronavirus niet meer aankunnen. Wij hebben aan deze oproep gehoor gegeven en onze hulp aangeboden. 

 

29 maart 2020

 

 

Cohortafdelingen

Patiënten met corona of een verdenking hierop liggen op de eerste verdieping op de afdelingen 1-oost en 1-west. Hier is ruimte voor tachtig bedden. Op de derde verdieping is een extra gang ingericht als isolatieafdeling; hier zijn nog eens twintig bedden beschikbaar.

 

De verhuizing is nodig om de belasting voor zorgmedewerkers te verminderen voor deze speciale patiëntencategorie en maakt ons klaar voor toename van extra patiënten. “We brengen op deze manier de deskundigheid op één plek”, vertelt Pieter Immerzeel (hoofd kliniek). “Voor patiënten is een opname op de isolatieafdeling ingrijpend. Niet alleen vanwege de intensieve en bijzondere vorm van zorg, maar ook vanwege het sociale isolement dat zij kunnen ervaren. Helaas mogen patiënten met corona of een verdenking daarop geen bezoek ontvangen om besmetting met anderen te voorkomen.”

 

19 maart 2020