l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

DSC02698

Apotheek en medicijngebruik

Zijn de poli-apotheek en dienstapotheek open?

Bekijk de actuele informatie op:

Hoe moet ik de medicatie ophalen die ik normaal bij de poli-apotheek ophaal?

Verschillende geneesmiddelen vallen onder de verantwoordelijkheid van het ziekenhuis. Deze geneesmiddelen haalt u op bij de poli-apotheek in Harderwijk of in Lelystad of soms krijgt u deze thuis bezorgd. Omdat de poli-afspraken zijn gewijzigd in telefonische consulten en infusen op locatie Lelystad worden gegeven, is de werkwijze tijdelijk anders. Hoe dit nu verloopt leest u hieronder.

  1. Als u de medicatie al thuis bezorgd kreeg, dan verandert er voor u niets.
  2. Geneesmiddelen die gekoppeld zijn aan een chemotherapie infuus, hoeft u niet meer op te halen bij de poli-apotheek. Deze geneesmiddelen worden aan u verstrekt door de verpleegkundige van de chemo-unit.
  3. Geneesmiddelen die u soms nodig heeft voor of na een chemo kuur, bijvoorbeeld middelen tegen misselijkheid, antibiotica of allopurinol, daarvan weten we niet bij welke apotheek het recept ingeleverd gaat worden. Dit kan een poli-apotheek zijn of uw eigen thuis-apotheek. U kunt het recept inleveren bij de apotheek van uw keuze, zoals u dat anders ook doet. Als u het recept anders inlevert bij de poli-apotheek als u toch in het ziekenhuis bent voor een infuus, dan kunt u dat nu bij de poli-apotheek in Lelystad doen.
  4. Orale cytostatica die niet gekoppeld zijn aan een infuus, middelen voorgeschreven door de MDL-arts, reumatoloog of dermatoloog: hierover wordt u door de poli-apotheker gebeld. Deze zal u vragen of de medicatie beter tijdelijk bezorgd kan worden.