l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Als zwanger worden niet lukt. Fertiliteitszorg bekroond!

Fertiliteitszorg bekroond met de Freya Pluim!

 

Paren met een kinderwens, en waarbij na een jaar onbeschermde gemeenschap geen zwangerschap is ontstaan, kunnen terecht op de polikliniek fertiliteit van ziekenhuis St Jansdal. Deze poli heeft met trots de Freya Pluim ontvangen van de gelijknamige patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Toekenning van de Pluim wil zeggen dat de fertiliteitszorg voldoet aan hoge kwaliteitscriteria.

 

De fertiliteitspolikliniek is een aparte poli binnen de vakgroep gynaecologie en verloskunde. In het St Jansdal zijn twee fertiliteitsverpleegkundigen werkzaam; Sandra Aalbers en Annemiek Tinga. Zij zijn gespecialiseerd in vruchtbaarheidsonderzoeken en - behandelingen en begeleiden paren gedurende het hele fertiliteitstraject. Sandra: “Ik vind het heel belangrijk om de patiënten een luisterend oor te bieden en veel uitleg te geven over onderzoeken en behandelingen. Het is voor paren vaak een onzeker en emotioneel beladen traject.” De fertiliteitsverpleegkundigen van het St Jansdal maken deel uit van een fertiliteitsteam, waartoe ook de gynaecologen en doktersassistenten behoren.

 

De resultaten en de toegekende Pluimen worden verwerkt in de Monitor Fertiliteitszorg, een online tool die mensen helpt bij de keuze voor een kliniek. Het geeft een duidelijk overzicht van de fertiliteitszorg zoals die in de Nederlandse ziekenhuizen is georganiseerd. Patiënten kunnen met deze informatie een bewuste keuze maken voor een kliniek. De toegekende Pluim geldt voor de periode 2016-2017.

 

Online Freya Monitor Fertiliteitszorg >>

 

 

De Fertiliteitsverpleegkundigen Sandra (rechts) en Annemiek