l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling

Afschalen planbare zorg

15 maart 2020

Ziekenhuis St Jansdal maakt drie verpleegafdelingen vrij voor de opvang van coronapatiënten. Hiermee zijn er zestig bedden beschikbaar waar patiënten met het coronavirus verpleegd kunnen worden. Daarnaast gaan vanaf maandag veel geplande operaties, scopieën en afspraken op de poli’s niet door op de locaties Harderwijk, Lelystad, Dronten, Nijkerk en Putten.

 

De afspraken op de poliklinieken worden vanaf maandag sterk beperkt. Artsen bepalen welke afspraken noodzakelijk zijn om door te laten gaan. Verder vinden de afspraken zoveel mogelijk telefonisch plaats. “Met deze maatregel willen we voorkomen dat grote aantallen patiënten naar het ziekenhuis komen”, aldus bestuursvoorzitter Relinde Weil. “Het is belangrijk dat patiënten op dit moment bij voorkeur zoveel mogelijk thuisblijven en niet naar het ziekenhuis komen. Door het afschalen van de geplande zorg komen bovendien veel bedden en handen vrij, die we hard nodig hebben in de kliniek. De spoed- en vaatzorg, oncologie en verloskunde draaien wel onverminderd door.” 

 

Daarnaast is er een toenemend ziekteverzuim onder medewerkers als gevolg van het coronavirus. “Door het annuleren van veel planbare zorg kunnen we medewerkers op andere plekken inzetten waar ze hard nodig zijn”, legt Relinde Weil uit. “Doordat geplande operaties niet meer doorgaan, besparen we ook op de steeds schaarser wordende beschermingsmaterialen.” 

 

Het verzoek om niet naar het ziekenhuis te komen, indien niet noodzakelijk, gaat dus onverminderd door. Het ziekenhuis neemt telefonisch contact op met de patiënten waarvan de operaties, poliklinische afspraken of scopieën niet doorgaan. Aan patiënten het dringende verzoek om niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis. Patiënten kunnen ervan uit gaan dat de afspraak doorgaat als zij geen bericht hebben gehad. Het St Jansdal denkt op deze manier zo goed als mogelijk in te spelen op de extra toename van patiënten die intensieve zorg nodig hebben. 

 

15 maart 2020