l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling

Afdeling Kort Verblijf geopend!

Overnachten weer mogelijk in Lelystad

 

Vanmorgen is de afdeling Kort Verblijf feestelijk geopend in ziekenhuis St Jansdal Lelystad. Dat betekent dat het weer mogelijk is voor patiënten om er te overnachten van maandag tot en met vrijdag. St Jansdal is ontzettend trots op deze mijlpaal. Relinde Weil, voorzitter Raad van Bestuur: “Het is voor patiënten en medewerkers geweldig dat met het Kort Verblijf het zorgaanbod in Lelystad is uitgebreid.” Om dat te onderstrepen was er voor alle betrokkenen taart. Patiënten en bezoekers krijgen deze week een doosje bonbons uitgereikt.

 

Er zijn vanmorgen twee operatiekamers in Lelystad in gebruik genomen en er zal op maandag, dinsdag en woensdag geopereerd worden. De heer Smolders uit Lelystad (71) was de eerste patiënt die geopereerd werd in Lelystad vanuit het Kort Verblijf. “Het is hartstikke mooi dat dit er weer is, het werd gemist. Dat ik in Lelystad opgenomen ben, is voor iedereen gemakkelijker. Voor de visite, maar ook voor mijzelf. Ik kan op de fiets naar mijn controle afspraken gaan. Dat is fijn.”

 

Ook de verpleegkundigen van Kort Verblijf zijn enthousiast. Enkele reacties: “Het is fijn dat we weer aan het opbouwen zijn”. “Het voelt als een feestdag. We zijn allemaal enthousiast en hopen dat het goed gaat lopen.” “Ik kan weer werken in mijn eigen stad en op de fiets naar het ziekenhuis gaan, dat voelt geweldig.”

De afdeling Kort Verblijf is open van maandag t/m vrijdag en is in het weekend gesloten. De bezoektijden van Kort Verblijf zijn van 14.00 tot 15.00 uur en van 18.30 tot 19.45 uur.

 

Het realiseren van deze afdeling in Lelystad ging niet over één nacht ijs. Een projectgroep was maanden bezig met het maken van plannen. Naast het werven van medewerkers moest er uitgezocht worden of de plannen haalbaar waren. Veel voorbereidingen werden getroffen en mogelijkheden onderzocht. De komst van Kort Verblijf heeft effect op veel afdelingen, zoals de schoonmaak, de voedingsdienst, secretariaten, verpleging en bewaking. Ook komen er bijvoorbeeld fysiotherapeuten naar Lelystad om patiënten te begeleiden na heup- en knieoperaties. Heel veel afdelingen binnen het ziekenhuis waren dus betrokken bij deze operatie.

 

Belangrijk is dat er in Lelystad geen spoedoperaties gedaan worden. Er worden alleen geplande operaties bij relatief gezonde mensen gedaan. Deze groep heeft namelijk een geringe kans op complicaties. Dit is belangrijk aangezien er geen Intensive Care in Lelystad is. Voor spoedingrepen moeten mensen dus nog steeds naar Harderwijk of een ander ziekenhuis.

 

Harderwijk, 30 september 2019 

 

Verpleegkundigen van Kort Verblijf brengen de heer Smolders terug na zijn operatie.

 

Relinde Weil, voorzitter Raad van Bestuur St Jansdal en Jaap Driest, vice voorzitter medische staf snijden de taart aan.

 

 

Een vrijwilliger deelt een doosje met bonbons uit aan een bezoeker.