l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling

50.000ste gebruiker voor patiëntenportaal St Jansdal

Ziekenhuis St Jansdal heeft de 50.000ste gebruiker geregistreerd voor MijnStJansdal; mevrouw Hop uit Hierden. Mevrouw Hop: “Wat een verrassing! MijnStJansdal betekent voor mij meegaan met de tijd. Ik kan straks vanaf huis mijn uitslagen inzien en nog eens nalezen wat wij net besproken hebben. Dat lijkt mij heel handig.”  

 

Het patiëntenportaal MijnStJansdal is in drie jaar tijd flink gegroeid en heeft inmiddels een stevige positie in de zorg die het ziekenhuis biedt. Bijna de helft van de poliklinieken van St Jansdal werkt digitaal. Een daarvan is poli reumatologie. De werkprocessen van deze poli sluiten aan op het patiëntenportaal en dat biedt gebruikers vele voordelen.

 

Reumatoloog Ilse Rouwendal: “Wat ik mooi vind aan MijnStJansdal is dat mevrouw Hop en alle overige patiënten eigenaar zijn van hun eigen gegevens en daarmee van hun eigen gezondheid. In het portaal hebben zij alle informatie bij elkaar staan in hun eigen omgeving. Ze kunnen brieven inzien, uitslagen van het lab en gericht vragen stellen aan mij. Soms sturen ze foto’s mee ter beoordeling. Patiënten vullen thuis vragenlijsten in en kunnen allerlei gegevens bekijken, zoals medicatie, voorgeschiedenis en probleemlijsten. Zo nodig sturen ze een bericht om gegevens te corrigeren.

 

Dit geeft mij de mogelijkheid om het spreekuur nog beter voor te bereiden en samen met de patiënt te kunnen beslissen over hoe de zorg en behandeling kan worden vormgegeven. Patiënten kunnen na afloop thuis rustig nalezen wat de conclusie is en welk beleid er is afgesproken. Zij hebben een beter inzicht in en regie over het eigen ziekteproces.”

 

Een account aanvragen voor MijnStJansdal kan eenvoudig met DigiD als de patiënt een (digitale) verwijzing heeft óf al eens in ziekenhuis St Jansdal is gezien als patiënt. Meer informatie vindt u op onze website. 

 

Op de foto:

Mevrouw Hop en reumatoloog Ilse Rouwendal.

 

 

10 november 2020