l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Ziekenhuis St Jansdal in crisistijd

Zembla, donderdag 28 mei om 20.25 uur op NPO 2  - De redactie van Zembla volgde wekenlang medewerkers van de ondersteunende diensten in ziekenhuis St Jansdal locatie Harderwijk.  De afgelopen maanden zagen we vaak beelden van verpleegkundigen en artsen in ziekenhuizen. Maar hebben wij voldoende in de gaten welke helden het werk van de medici en verpleegkundigen ondersteunen?  Het coronavirus heeft een enorme impact op de ondersteunende diensten. De schoonmakers, de facilitaire en technische dienst, logistiek, huisvesting. Ze zijn onmisbaar, zeker ook in crisistijd.

Verslaggever Nicolien Herblot volgt wekenlang de stille krachten in het St Jansdal. Ze ziet dat het ziekenhuis langzaam weer opkrabbelt en toewerkt naar het nieuwe normaal. Het gaat niet zonder slag of stoot. We zien in deze aflevering van Zembla de enorme impact die het levensbedreigende virus heeft op de ondersteunende diensten.  De schoonmakers hebben ineens te maken met ‘corona-afval’. De afdeling infectiepreventie deelt met pijn in het hart mee dat die ene patiënt écht geen bezoek mag. De kok bakt snel een appeltaart voor een terminale coronapatiënt die nog graag iets zoets wil.

 

Hoe houd je een ziekenhuis in crisistijd draaiend? Ziekenhuisbestuurder Relinde Weil: “Het lukt, maar wel met een bijna bovenmenselijke inspanning.”

 

Twee medewerkers van St Jansdal mochten de documentaire vooraf bekijken en concludeerde dat het een prachtig, ontroerend document is geworden. Het programma geeft een goed beeld van de belangrijke werkzaamheden die veelal achter de schermen plaatsvinden en maakt dat we trots zijn op deze helden die werkzaam zijn in ons ziekenhuis.

 

Het is zeer de moeite waard om morgenavond (donderdag 28 mei) naar de uitzending ‘Ziekenhuis in crisistijd’ te kijken om 20.25 uur op NPO 2. Lees meer op www.stjansdal.nl/zembla