l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Ervaring op de cohortafdeling

30 maart 2020

In ons ziekenhuis zijn meerdere afdelingen waar wij patiënten met corona in isolatie verplegen. We proberen ons allemaal een voorstelling te maken van hoe het is op deze zogeheten cohortafdelingen. Maar hoe het er echt aan toegaat, weten alleen de medewerkers en patiënten op deze afdelingen. Om het zelf te ervaren heeft Relinde Weil, onze voorzitter van de raad van bestuur, vandaag meegeholpen op de werkvloer. 

In ons ziekenhuis zijn meerdere afdelingen waar wij patiënten met corona in isolatie verplegen. We proberen ons allemaal een voorstelling te maken van hoe het is op deze zogeheten cohortafdelingen. Maar hoe het er echt aan toegaat, weten alleen de medewerkers en patiënten op deze afdelingen. Om het zelf te ervaren heeft Relinde Weil, onze voorzitter van de raad van bestuur, vandaag meegeholpen op de werkvloer. Zij ondersteunde in de zorg en stak patiënten en medewerkers een hart onder de riem.

 

“Het verschil tussen binnen en buiten het ziekenhuis is bijna niet te bevatten”, zegt Relinde. “Buiten schijnt de zon en op de weg is het rustig. Dit is zo’n contrast met wat zich momenteel afspeelt op onze cohortafdelingen. Het is bijna niet te bevatten, echt heel indrukwekkend. Medewerkers lopen allemaal rond als ‘maanmannetjes’ en een groot gedeelte van de patiënten is echt heel ziek. Ondanks de surrealistische situatie blijft de zorg voor onze patiënten enorm liefdevol. Ik heb bewondering voor iedereen die zich inzet in de strijd tegen corona.”