l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Binnen een uur uitslag corona in St Jansdal

Sinds vandaag heeft ziekenhuis St Jansdal een sneltest beschikbaar om corona vast te stellen. Patiënten en medewerkers van St Jansdal hoeven hierdoor minder lang in spanning te zitten zodra zij getest zijn. St Jansdal is één van de eerste ziekenhuizen in Nederland die deze test uitvoert.

13-08-2020: Wij worden veel gebeld door mensen met de vraag of zij een sneltest bij ons kunnen laten doen. Dit is helaas niet mogelijk. De sneltest is alleen bedoeld voor patiënten die opgenomen zijn in het St Jansdal.

 

Sinds vandaag heeft ziekenhuis St Jansdal een sneltest beschikbaar om corona vast te stellen. De test wordt gebruikt bij spoedgevallen in ons ziekenhuis waarbij er een verdenking is op het coronavirus en een snelle uitslag van belang is. Patiënten en medewerkers van St Jansdal die voor de sneltest in aanmerking komen, hoeven hierdoor minder lang in spanning te zitten zodra zij getest zijn. St Jansdal is één van de eerste ziekenhuizen in Nederland die deze test uitvoert.

 

De medewerkers van het medisch microbiologisch laboratorium testen zelf. Binnen een uur is de uitslag bekend. “De snelheid is fantastisch”, zegt hoofdanalist Jacqueline Mol. “Deze sneltest, de uitslag van de CT-scan en de duur van de klachten bepalen samen of een patiënt in isolatie verpleegd moet worden.”

 

Uit analyse van het RIVM blijkt dat de nieuwe test goed en betrouwbaar  is. Afgelopen weekend is de test goedgekeurd door het ziekenhuis zelf. Vanuit het RIVM is aan het St Jansdal toestemming verleend om zelf te starten met testen. De test wordt dagelijks tot 21.00 uur uitgevoerd. Monsters afgenomen na dit tijdstip, worden direct de volgende ochtend als eerste behandeld.

 

Naast het verminderen van spanning bij geteste personen, voorkomt het ook dat patiënten niet onnodig in isolatie hoeven te liggen tijdens het wachten op de uitslag.

 

Hoofdanalist Jacqueline Mol met in haar handen de nieuwe sneltest

 

Hoofdanalist Jacqueline Mol met in haar handen de nieuwe sneltest