l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12.00 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Eindelijk oplossing voor dakloze Belg

Er is een oplossing gevonden voor de dakloze Belgische patiënt die al meer dan een half jaar verblijft in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. De man vertrekt deze week naar een verpleeghuis van het Leger des Heils in Nederland. Al snel na de berichtgeving over de dakloze Belg nam het Leger des Heils contact op met het St Jansdal.

ebar

eBar in St Jansdal geopend

Daan Dohmen, eigenaar van zorginnovatiebedrijf FocusCura en lid van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg, heeft dinsdag 22 november 2016 de eBar in ziekenhuis St Jansdal geopend. De eBar in de centrale hal van het ziekenhuis is een unieke samenwerking tussen St Jansdal en Amac, de grootste Apple Premium Reseller in Nederland. Nog nergens in de wereld heeft zo’n publiek-private samenwerking geleid tot een gezamenlijk opgezet informatie- en resellerspunt in een ziekenhuis. 

Samen voor Borstvoeding Week

Samen voor Borstvoeding Week

In week 40 is de Samen voor Borstvoeding Week. Het weeknummer is een knipoog naar de gemiddelde zwangerschapsduur van veertig weken. Een week waarin zorg voor borstvoeding bij alle ketenpartners extra aandacht krijgt. Met als doel ouders en zorgverleners te voorzien van informatie en ondersteuning rond borstvoeding.

We zijn live!

Overgang naar nieuw elektronisch patiëntendossier

Honderden St Jansdallers kwamen maandagmorgen 3 oktober naar de Centrale Hal van het ziekenhuis om samen even stil te staan bij de overgang naar het nieuwe Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van Epic. Na een voorbereidingstijd van bijna anderhalf jaar gaven Jan Voorburg, lid van de raad van bestuur en Henk Leeuwis, voorzitter van de patiëntenraad, het officiële startschot.  Een toespraak van Jan Voorburg, een filmpje, een confetti-champagnefles en een luid applaus markeerden dit historische moment.

Gynaecoloog Ingrid Rijksen: start spreekuren in Nijkerk

Gynaecoloog Ingrid Rijksen: start spreekuren in Nijkerk

Met ingang van 1 oktober start Gynaecoloog Ingrid Rijksen met spreekuren in de polikliniek Nijkerk van Ziekenhuis St Jansdal. Zij voert het vak uit in de volle breedte en is gespecialiseerd in minimaal invasieve ingrepen. Dat zijn ingrepen waarbij sprake is van een kleinere operatiewond, waardoor patiënten sneller herstellen.  Rijksen vervangt gynaecoloog Mirjam Janssen en houdt spreekuur op maandagmiddag. Patiënten kunnen alvast een afspraak maken. De toegangstijden in de polikliniek Nijkerk zijn kort. 

Hugmee buideldoek

Hugmee buideldoek voor aanstaande moeders

Aanstaande moeders krijgen voortaan in ziekenhuis St Jansdal een speciale buideldoek aan bij een geplande, natuurlijke keizersnede. Hier wordt de baby direct na de geboorte, op de borst, ingelegd. Een zogenaamde Hugmee. Zo hebben moeder en kind al op de operatiekamer veilig en comfortabel huid-op-huidcontact. De baby blijft door de buidel én het huid-op-huidcontact goed op temperatuur, ook als die samen met de moeder van operatiekamer naar het Moeder&Kind Centrum gaat.

Nieuw EPD

Tijdelijk langere wacht- en toegangstijden

In de nacht van 1 op 2 oktober a.s. gaat St Jansdal over naar één elektronisch patiëntendossier (EPD) van Epic. In St Jansdal heet dit project STEPIC. Het is het grootste veranderproject uit de geschiedenis van het ziekenhuis en het betekent een grote stap op het gebied van kwaliteit en efficiëntie. Het systeem vervangt alle huidige systemen. Papieren dossiers zijn vanaf 1 oktober helemaal van de baan.

Samenwerking St Jansdal - AVL

St Jansdal en AVL breiden samenwerking uit

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam hebben hun samenwerking verder verstevigd. Afspraken over verdere samenwerking zijn vastgelegd in een overeenkomst die door Jan Voorburg, lid Raad van Bestuur van het St Jansdal en Emile Voest, medisch directeur Antoni van Leeuwenhoek op 9 augustus werd ondertekend.

Ziekenhuisgeneeskunde

Opleidingserkenning ziekenhuisarts voor St Jansdal

Ziekenhuis St Jansdal heeft deze maand de opleidingserkenning gekregen om een nieuwe specialistische opleiding voor ziekenhuisartsen te starten. De ziekenhuisarts is een generalistische specialist die verantwoordelijk wordt voor de dagelijkse klinische zorg. Hij of zij moet de brug slaan tussen diverse medisch specialisten aan het bed van de patiënt.

Salem in Ermelo sluit

Salem in Ermelo sluit

Ziekenhuis St Jansdal heeft besloten de activiteiten die nu nog in behandelcentrum Salem in Ermelo plaatsvinden, stop te zetten. In de hele maatschappij, maar zeker ook in de gezondheidszorg, zijn we de afgelopen jaren geconfronteerd met veel veranderingen. De beschikbare financiële middelen nemen af terwijl de zorgvraag toeneemt en complexer wordt. Het St Jansdal moet mee bewegen in deze ontwikkeling.  Om het ziekenhuis toekomstbestendig te maken is gestart met een reorganisatie van de ziekenhuisorganisatie onder de naam Fit voor de Toekomst.

Diabetes en sporten (door Bas vd Goor)

Diabetes en sporten (door Bas vd Goor)

Op woensdagavond 22 juni organiseert Diabetescentrum Harderwijk van Ziekenhuis St Jansdal een gratis informatieavond over diabetes en sporten. Spreker deze avond is oud prof volleyballer Bas van de Goor. Met zijn stichting (Bas van de Goor Foundation) wil hij de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbeteren door middel van sport en bewegen.

Jodiumbron bij lokalisatie borsttumor

Jodiumbron bij lokalisatie borsttumor

Sinds kort wordt in Mammacentrum Harderwijk, onderdeel van Ziekenhuis St Jansdal, de jodiumbron gebruikt om borstkanker te lokaliseren. De jodiumbron is een klein radioactief zaadje van vier tot vijf millimeter dat voorafgaand aan een borstsparende operatie in de tumor wordt geplaatst.

Chronisch zieke kinderen sparen Franniez

Chronisch zieke kinderen sparen Franniez

Chronisch zieke kinderen, die een bezoek brengen aan ziekenhuis St Jansdal, krijgen voortaan Franniez, die ze kunnen sparen. Het zijn kleurrijke labels aan een spiraal. Op woensdag 18 mei kreeg de 12-jarige Noraly de eerste Franniez-spiraal van het Harderwijker ziekenhuis cadeau van kinderarts Naomi Reijmerink.

Kinderen met diabetes duiken onder water

Kinderen met diabetes duiken onder water

Het kinderdiabetesteam van het Diabetescentrum Harderwijk (dat onderdeel is van het St Jansdal) organiseert jaarlijks verschillende activiteiten en educatiemomenten. Onlangs konden kinderen, die diabetes hebben, samen met hun ouders/verzorgers, broertjes, zusjes of vriendjes kennismaken met de duiksport in zwembad Calluna in Ermelo. De kinderen werden individueel begeleid door de enthousiaste duikinstructeurs van duikvereniging Ad Fundum. Ook enkele leden van het kinderdiabetesteam waren aanwezig. Voor kinderen met diabetes is het goed te ervaren wat allemaal mogelijk is ondanks hun ziekte.

Als zwanger worden niet lukt. Fertiliteitszorg bekroond!

Als zwanger worden niet lukt. Fertiliteitszorg bekroond!

Fertiliteitszorg bekroond met de Freya Pluim!

 

Paren met een kinderwens, en waarbij na een jaar onbeschermde gemeenschap geen zwangerschap is ontstaan, kunnen terecht op de polikliniek fertiliteit van ziekenhuis St Jansdal. Deze poli heeft met trots de Freya Pluim ontvangen van de gelijknamige patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Toekenning van de Pluim wil zeggen dat de fertiliteitszorg voldoet aan hoge kwaliteitscriteria.

MammaPrint

MammaPrint: wel of geen chemo?

Bij ons krijgt u de chemo die u nodig heeft, wij besparen u de chemo als die niet nodig is. Vrouwen die geopereerd zijn wegens borstkanker, krijgen na de operatie vaak een aanvullende behandeling met chemotherapie aangeboden om het ontstaan van uitzaaiingen in de toekomst te voorkomen. Meestal is er geen enkele twijfel over de toegevoegde waarde van chemotherapie. In sommige gevallen is die twijfel er wel. Om de keuze wel of geen chemotherapie in te zetten kan de MammaPrint een hulpmiddel zijn.

Patiëntenraad niet verrast door bezuinigingen

De Patiëntenraad van ziekenhuis St Jansdal voorziet voor patiënten op dit moment nog weinig negatieve gevolgen bij de uitvoering van het plan ‘Fit voor de toekomst’. In dit plan kondigt het ziekenhuis een forse bezuiniging voor de komende jaren aan. De Patiëntenraad begrijpt dat de maatregelen nodig zijn om als ziekenhuis in de toekomst goede zorg te kunnen blijven verlenen.

Darmkankercentrum Harderwijk

Officiële opening Darmkankercentrum Harderwijk

Ziekenhuis St Jansdal heeft afgelopen week Darmkankercentrum Harderwijk officieel geopend. Patiënten kunnen hier snel terecht voor onderzoek, advies en een groot aantal darmkankerbehandelingen. Het centrum heeft een deskundig team van zorgverleners om patiënten te begeleiden van screening tot behandeling. Omdat zij het belang van vroege opsporing en preventie goed onder de aandacht wilden brengen, organiseerden zij afgelopen week een ‘Week van de Darmkanker’ met diverse activiteiten.

Dolfijnenkamer Geboortezorghuis

Eerste baby geboren in dolfijnenkamer

Baby Victor is de eerste baby die is geboren in de dolfijnenkamer van het Geboortezorghuis Harderwijk. Om dit te vieren kregen de trotse ouders Jeroen van der Horst, Marloes Pol en grote zus Sophie uit Nijkerk Dolfijnenknuffels en vrijkaartjes. Senior marketeer Monique Bakker (links) overhandigde de presentjes namens het Dolfinarium. Met de ingebruikname van de Dolfijnenkamer beschikt het Geboortezorghuis nu over drie huiselijk ingerichte bevalkamers.

Fit voor de toekomst

In de hele maatschappij, maar zeker ook in de gezondheidszorg, zijn we de afgelopen jaren geconfronteerd met veel veranderingen. De beschikbare financiële middelen nemen af, terwijl de zorgvraag toeneemt en complexer wordt. Het St Jansdal moet mee bewegen in deze ontwikkeling.  Het ziekenhuis investeert daarnaast in een nieuw ZIS/EPD en legt hiermee een goede basis waarmee we voorbereid zijn op de verdere digitalisering die in de gezondheidszorg wordt doorgevoerd. Het ziekenhuis treft maatregelen om de goede financiële positie ook in de toekomst vast te houden.

Zonnedak op ziekenhuis St Jansdal

Groene energieleverancier Pure Energie plaatst 845 zonnepanelen op het dak van ziekenhuis St Jansdal Harderwijk. Van Beek maakt de opgewekte energie zichtbaar. De panelen wekken naar verwachting 203.000 kWh groene stroom per jaar op. Een groot gedeelte van het energieverbruik van het ziekenhuis wordt daarmee groen opgewekt!

Roze lintje

Roze lintje voor Mammacentrum Harderwijk

De borstkankerzorg in Mammacentrum Harderwijk is kwalitatief hoog en voldoet aan de strenge eisen die de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg in Nederland. Daarom heeft het Mammacentrum, onderdeel van ziekenhuis St Jansdal, voor de zesde keer op rij het roze lintje uitgereikt gekregen door de BVN.

Opblaasbare darm

Week van de darmkanker: 14 t/m 18 maart

Een grote opblaasbare darm van de Maag Lever Darm Stichting toert langs de Nederlandse ziekenhuizen om het belang van vroege opsporing van darmkanker onder de aandacht te brengen. Belangstellenden kunnen door de darm heenlopen en zien hoe darmkanker daar kan ontstaan. Altijd al willen weten hoe een darm er aan de binnenkant uitziet? Van maandag 14 t/m vrijdag 18 maart staat de opblaasbare darm in de centrale hal van Ziekenhuis St Jansdal.

St Jansdal zoekt lid patiëntenraad uit Putten

De patiëntenraad (PAR) van ziekenhuis St Jansdal bestaat uit leden die geen directe binding, maar wel affiniteit met het ziekenhuis of de gezondheidszorg in het algemeen hebben. Alle leden wonen in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis en voelen zich daardoor betrokken bij de kwaliteit van zorg in het St Jansdal. Per 1 april stopt het lid uit Putten met het lidmaatschap, omdat de  zittingstermijn erop  zit. Dat betekent dat er een plaats is in de PAR voor iemand die in Putten  woont.

Hartkatheterisatie via de pols

Hartkatheterisatie via de pols

De cardiologen van Ziekenhuis St Jansdal zijn sinds het najaar van 2015 gestart met hartkatheterisaties via de pols. Zij doen deze behandeling naast de traditionele procedure via de lies.  Een hartkatheterisatie via de pols heeft voor patiënten twee grote voordelen: de procedure is patiëntvriendelijker en brengt minder complicaties met zich mee.

Geslaagde valentijnsverwenochtend

Geslaagde valentijnsverwenochtend

Kanker is een ziekte met ingrijpende gevolgen. Daarom werden op de vrijdag voor Valentijnsdag (ex) kankerpatiënten in ziekenhuis St Jansdal extra verwend. De afdeling Harderwijk van De Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) organiseerde op deze dag samen met het St Jansdal voor de elfde keer een Valentijnsverwenochtend.

Operatie VATS

Primeur! Longoperatie zonder beademingsbuis

Tijdens het single port VATS symposium in Ziekenhuis St Jansdal vond de eerste uniportal lobectomie onder sedatie zonder intubatie plaats. Voor niet medici: dit is een operatie waarbij de longkwab wordt verwijderd, waarbij de patiënt geen beademingsbuis in de keel heeft en zelfstandig ademt.

Echo Geboortezorghuis

Eerste echo in Geboortezorghuis Harderwijk

Alle zwangere vrouwen uit Harderwijk en omgeving zijn welkom voor het maken van een zwangerschapsecho in het Geboortezorghuis Harderwijk. Hier kunnen zwangeren nu terecht voor het maken van een vitaliteitsecho, een termijnecho, de combinatietest, de 15-weken-echo, de 20-weken-echo, medische echo’s en ‘eigenwens’ echo’s. Er wordt in het Echocentrum in 2D, 3D en 4D onderzoek verricht. Na afloop krijgt de zwangere afbeeldingen van hun ongeboren kindje op een usb-stick mee naar huis.

Heartpillows

Hartverwarmend: Heartpillows voor borstkankerpatiënten

Vrijwilligers van Stichting de Maretak Veluwe hebben hard gewerkt om borstkankerpatiënten van Mammacentrum Harderwijk (onderdeel van Ziekenhuis St Jansdal) te voorzien van heartpillows, een hartvormig kussentje dat helpt pijn en zwelling na de operatie te verminderen. Initiatiefneemster en mammacareverpleegkundige Annegreeth Hamstra ontving de eerste door de Maretak gemaakte heartpillow uit handen van vrijwilligster Hanna Sijmons.

Beperkte ruimte parkeerterrein

Het grootste deel van het parkeerterrein naast de Spoedeisende hulp (SEH) is ingericht als bouwterrein tijdens de (ver)nieuwbouw van de OK en CSA. Door de beperkte ruimte op het terrein, is het advies om zoveel mogelijk in de parkeergarage te parkeren. De Spoedeisendehulp en de Huisartsenpost blijven goed bereikbaar en er blijven spoedplaatsen voor patiënten beschikbaar.

Nieuwjaarstoespraak 4 januari 2016 door Albert Arp

Nieuwjaarstoespraak 4 januari 2016 door Albert Arp

Beste collega’s, leden van de raad van toezicht, leden van de PAR en alle andere belangstellenden, Jan en ik heten jullie hartelijk welkom op deze nieuwjaarsreceptie.

 

Dit jaar 2016 markeert de overgang naar een nieuwe fase voor het St Jansdal. In het zojuist vertoonde filmpje van Mila Pors, naar een format van “Man bijt Hond” werd al het een en ander gemarkeerd. Andere tijden, werkdruk, Epic, ook een nieuwe voorzitter Raad van Bestuur en ook positieve psychologie….. Ik zal er straks wat uitgebreider op ingaan.