l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12.00 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Nieuwe heup volgens modernste techniek

Nieuwe heup volgens modernste techniek

Met de specialisatie van de ‘voorste benadering’ biedt de maatschap orthopedie van ziekenhuis St Jansdal Harderwijk patiënten alle opties voor het laten plaatsen van een heupprothese. Sommige patiënten kiezen helaas voor een ander ziekenhuis of een privékliniek buiten de regio, omdat niet bekend is dat deze operatie ook in het St Jansdal wordt uitgevoerd.

Overeenkomst Verloskundig Samenwerkingsverband

Overeenkomst Verloskundig Samenwerkingsverband

Samen met zorg en aandacht de beste persoonlijke zorg verlenen aan de zwangere, haar partner en de pasgeborene. Dat is de visie van het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Harderwijk en Omstreken. Het VSV wil de integrale geboortezorg in de regio Noordwest-Veluwe en Flevoland optimaliseren, borgen en naadloos op elkaar afstemmen. De verloskundigen van de Noordwest-Veluwe en omstreken, de gynaecologen van het St Jansdal en de kraamzorgorganisaties Harderwijk en omstreken hebben hiervoor een overeenkomst ondertekend.

Nog geen GezondVeluwe-keurmerk verstrekt

Nog geen GezondVeluwe-keurmerk verstrekt

De best denkbare zorg, volledig afgestemd op de specifieke behoeften van de inwoners van de Noordwest-Veluwe en Flevoland. Dát is waar het GezondVeluwe-keurmerk op inzet. Initiatiefnemers Zorggroep Noordwest-Veluwe, huisartsencoöperatie Medicamus en ziekenhuis St Jansdal  hebben een zorgalliantie opgericht om op te komen voor het belang van de inwoners van de regio Noordwest-Veluwe en Oost Flevoland. Maar tot nu toe heeft nog geen enkele zorgverzekeraar het GezondVeluwe-keurmerk van de alliantie toegekend gekregen.

Basis Budget polissen hebben beperkingen!

Basis Budget polissen hebben beperkingen!

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft ziekenhuis St Jansdal voor 2016 en 2017 niet geselecteerd voor de Basis Budget polis. Dat betekent dat patiënten met een Basis Budget polis van Zilveren Kruis of de Avéro Achmea Zorg Plan Selectief polis, planbare zorg in ziekenhuis St Jansdal niet (volledig) vergoed krijgen. Dit geldt ook voor de ZEKUR polis, onderdeel van coöperatie VGZ. Bepaalde zorg, waaronder spoedeisende hulp, verloskunde en zorg na een tertiaire verwijzing, wordt wel vergoed. U vindt alle uitzonderingen van Zilveren Kruis met toelichting op www.zl.nl/msz-budgetpolis 

GezondVeluwe | Behoud van duurzame zorg in de regio

GezondVeluwe | Behoud van duurzame zorg in de regio

De best denkbare zorg, volledig afgestemd op de specifieke behoeften van de inwoners van de Noordwest-Veluwe en Oost Flevoland. Dat is waar het GezondVeluwe-keurmerk op inzet. Initiatiefnemers Huisartsen Coöperatie Medicamus, Zorggroep Noordwest-Veluwe en Ziekenhuis St Jansdal hebben om dit te bereiken het initiatief genomen tot een uniek regionaal gezondheidszorgconcept. Zij hebben zich verenigd in een zogeheten zorgalliantie. Deze regionale alliantie is gericht op het versterken van de onderlinge samenwerking tussen regionale zorgaanbieders. Dit met als doel om duurzame zorg in de regio te waarborgen door het verstrekken van een keurmerk.

 

 

 

Hartziekten opsporen met 3D-echo

Hartziekten opsporen met 3D-echo

19 oktober 2015 De cardiologen van Ziekenhuis St Jansdal beschikken sinds kort over de nieuwe 3D-echocardiografie, waarmee zij hartziekten nog beter en nauwkeuriger kunnen opsporen. Met deze 3D-echo kan een volledige en overzichtelijke opname van het hart gemaakt worden, zonder dat er informatie verloren gaat.

Wond Expertise Centrum officieel geopend

Wond Expertise Centrum officieel geopend

15 oktober 2015 Het Wond Expertise Centrum (WEC) Harderwijk is op maandag 12 oktober officieel geopend. Dit nieuwe centrum is onderdeel van ziekenhuis St Jansdal. Alle zorgverleners zijn gespecialiseerd in de behandeling van gecompliceerde wonden. Het WEC Harderwijk is één van de landelijke expertisecentra op het gebied van wonden. In het centrum krijgen patiënten uitstekende wondzorg aangeboden volgens de laatste inzichten. Alle zorgverleners zetten zich in voor een snelle en juiste diagnose en behandeling van wonden.

App ter voorbereiding op darmonderzoek

12 oktober 2015 Voor mensen die een coloscopie (darmonderzoek) krijgen heeft Ziekenhuis St Jansdal sinds kort een app beschikbaar. Met deze app kunnen zij zich thuis aan de hand van korte filmpjes en animaties laten informeren over het onderzoek. Dankzij de toegevoegde vragenlijsten vindt ook meteen een screening plaats. Zo kan het St Jansdal voorafgaand aan het onderzoek goed inspelen op de persoonlijke gezondheidssituatie van een patiënt en daarmee mogelijke risico’s terugdringen.

Chirurg Caroline Andeweg

Chirurg Caroline Andeweg gepromoveerd

Chirurg Caroline Andeweg van ziekenhuis St Jansdal is gepromoveerd aan de Radboud Universiteit van Nijmegen op het onderwerp diverticulitis, een ontstekingsziekte van de dikke darm en een veel voorkomende aandoening. In haar proefschrift, met als titel ‘Changing strategies in diverticulitis’, geeft zij antwoord op belangrijke vragen over onderzoek en behandeling van diverticulitis.

Radiologische zorg St Jansdal

Radiologische zorg volgens laatste ontwikkelingen

Het Mammacentrum, onderdeel van ziekenhuis St Jansdal, is gestart met eendagsdiagnostiek voor patiënten met een borstafwijking. Ook is het ziekenhuis sinds kort in het bezit van een hypermoderne mammograaf. Patiënten met een afwijking in de borst krijgen nu nog betere en snellere zorg volgens de laatste ontwikkelingen.

Uroloog Astrid Minnee

Afgestemd zorgpad rond prostaatkanker

Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk en het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam werken nauw samen in de zorg rond prostaatkanker. Door een afgestemd zorgpad krijgen patiënten van het Harderwijkse ziekenhuis de best mogelijke zorg: dichtbij waar mogelijk, in het Antoni van Leeuwenhoek als dat nodig is.

Keurmerken voor uitstekende zorg voor pasgeborenen

 

Op dinsdag 8 september ontving het Moeder&Kind Centrum van het St Jansdal twee keurmerken; het Neokeurmerk en een tweede hercertificering van het borstvoedingskeurmerk. Een bevestiging dat het Moeder&Kind Centrum uitstekende zorg voor pasgeborenen biedt. Zorg die bovendien past bij de behoefte van ouders en hun pasgeboren kindje.

St Jansdal is seniorvriendelijk ziekenhuis

Uit handen van de gezamenlijke ouderenbonden heeft ziekenhuis St Jansdal opnieuw het keurmerk ‘Seniorvriendelijk Ziekenhuis’ ontvangen. Het keurmerk betekent dat de zorg goed is afgestemd op de oudere patiënten. Ook biedt het informatie aan patiënten en hun naasten, verwijzers en zorgverzekeraars over de seniorvriendelijkheid van ziekenhuizen. Het is de tweede keer dat het keurmerk landelijk werd uitgereikt. De normering om voor het keurmerk in aanmerking te komen is behoorlijk aangescherpt ten opzichte van twee jaar geleden. Zo heeft continuïteit van zorg zwaar meegewogen bij de beoordeling van de mate van seniorvriendelijkheid.

Uniek medicatiebewakingssysteem in St Jansdal

In ziekenhuis St Jansdal Harderwijk heeft de ziekenhuisapotheek een uniek medicatiebewakingssysteem in praktijk gebracht. De ziekenhuisapotheek kan met dit systeem op een betere en veel efficiëntere wijze de arts adviseren, door elke patiënt gedurende de opname actief te monitoren. Het St Jansdal is met dit systeem een internationale voorloper.

Zorg rondom geneesmiddelen

De farmaceutische zorg voor de Zorggroep Noordwest-Veluwe (ZNWV) wordt uitgevoerd door de ziekenhuisapothekers van ziekenhuis St Jansdal. Deze samenwerking op het gebied van alle zorg rondom geneesmiddelen is vastgelegd in een overeenkomst. Deze werd ondertekend door mevrouw Margreeth Kasper de Kroon, Raad van Bestuur ZNWV, de heren Albert Arp, voorzitter Raad van Bestuur ziekenhuis St Jansdal en Frans Lindelauf, ziekenhuisapotheker en hoofd ziekenhuisapotheek St Jansdal.

Problemen energievoorziening vanwege warmte

Problemen energievoorziening vanwege warmte

Eén van de twee gasgeneratoren van het ziekenhuis is vanmiddag tijdelijk uitgevallen vanwege te hoge temperaturen. De generatoren moeten op volle kracht draaien, onder andere  om het gebouw te koelen. De noodstroom is bijgeschakeld.

 

Medewerkers van het ziekenhuis hebben samen met de brandweer het dak van het energiegebouw gekoeld om de temperatuur van de daar aangezogen lucht omlaag te brengen.

Diabetes en bewegen: een belangrijke combinatie!

Vier vrijwilligers van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) overhandigden vanmorgen aan enkele zorgprofessionals van het diabetescentrum van ziekenhuis St Jandal een officiële speelbal van het WK Beachvolleybal. Bas van de Goor vraagt hiermee op een sportieve manier aandacht voor bewegen en diabetes; een belangrijke combinatie. Dit weekend vindt het WK plaats in vier verschillende steden in Nederland. Vier teams met vrijwilligers van BvdGF zijn gistermorgen gestart met fietsen. Het team dat Harderwijk bezocht fietst in totaal 250 kilometer en eindigt morgen in de speelstad Amsterdam.

St Jansdal tekent contract nieuw roostersysteem

Na een lange voorbereidingstijd, demonstraties van leveranciers en werkbezoeken heeft St Jansdal gekozen voor Intus als nieuwe leverancier voor de planning van het personeel. De komende periode wordt het nieuwe systeem gefaseerd in gebruik genomen. Meerdere afdelingen hebben de wens uitgesproken voor een roostersysteem met betere en uitgebreidere mogelijkheden.

Uitbreiding dienstverlening naar huisartsen(praktijken)

Ziekenhuis St Jansdal vindt een goede samenwerking met de huisartsen in de regio erg belangrijk. Om dit te onderstrepen heeft het ziekenhuis een extra service toegevoegd aan de dienstverlening naar huisartsen: een webshop. Huisartsen en praktijkassistentes kunnen hier op één adres digitaal alle bestellingen doen bij het ziekenhuis. Voorheen werd dit bij meerdere afdelingen gedaan in het ziekenhuis. Dat is nu dus centraal geregeld en online.

Voorlichtingsbijeenkomst IBD; de impact op het dagelijks leven

Op donderdag 25 juni 2015 organiseert Ziekenhuis St Jansdal in samenwerking met de Crohn en Colitis Vereniging Nederland (CCUVN) een voorlichtingsbijeenkomst getiteld: IBD, de impact op het dagelijks leven. IBD is de benaming voor een groep chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal. De avond gaat over de invloed van IBD op bijvoorbeeld werk, relatie en eventuele kinderwens.

Twee certificaten voor St Jansdal

Een bijzondere dag voor het St Jansdal: op dinsdag 2 juni kreeg Jan Voorburg, lid Raad van Bestuur, twee certificaten uitgereikt: een Best Practice certificaat van het NIAZ, (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg) en een certificaat van de Raad van Accreditatie voor het Laboratorium voor Medische Microbiologie.

Veel belangstelling voor huidcheck in St Jansdal

Hoe eerder je verdachte plekjes ontdekt, des te groter is de kans dat je huidkanker kunt voorkomen of tijdig kunt laten behandelen. Onder dat mom deden de dermatologen van het St Jansdal en hun assistenten op Nationale Huidkankerdag, zaterdag 30 mei, huidchecks bij belangstellenden. Zo’n 75 mensen lieten hun huid checken op de polikliniek Dermatologie. Naast een onderzoek kregen zij voorlichting en advies over de risico’s op huidkanker. 

Jaarverslag 2014: Investeren in toekomst van goede regionale zorg

Ziekenhuis St Jansdal heeft over 2014 een positief resultaat gerealiseerd van € 1,1 miljoen. Dit is inclusief een eenmalige last van € 1,8 miljoen voor de overname van medisch specialisten in loondienst. Gecorrigeerd voor eenmalige baten en lasten bedraagt het resultaat € 1,5 miljoen. Het ziekenhuis beschikt over een eigen vermogen van ruim 30% en is daarmee financieel zeer gezond.

Winnaars kleurwedstrijd polikliniek Dronten

Tijdens de open dag van de polikliniek Dronten op 21 maart jl. konden kinderen tot 12 jaar meedoen aan een leuke kleurwedstrijd. Diverse kinderen zijn met stiften, potloden of krijtjes aan de slag gegaan om de tekening zo mooi mogelijk in te kleuren. MC Groep en het St Jansdal hebben samen uit alle inzendingen twee winnaars gekozen. 

St Jansdal viert Dag van de Verpleging

Vandaag, op de geboortedag van Florence Nightingale, is het de Internationale Dag van de Verpleging. Op deze dag wordt er wereldwijd extra aandacht besteed aan de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg. Ook Ziekenhuis St Jansdal besteedt jaarlijks aandacht aan deze dag. Alle medewerkers en patiënten van het ziekenhuis ontvingen een gebakje.

Huisartsen kunnen laboratoriumonderzoek digitaal aanvragen

Het laboratorium van Ziekenhuis St Jansdal heeft een nieuwe service voor huisartsen. Vanaf 14 april kunnen huisartsen in het verzorgingsgebied van het St Jansdal laboratoriumonderzoek digitaal bij het ziekenhuis aanvragen. Huisartsen kunnen via het digitale verwijssysteem ZorgDomein nu met enkele muisklikken onderzoek voor hun patiënten bij het laboratorium van het St Jansdal aanvragen. De nieuwe service is heeft niet alleen voordelen voor huisartsen, maar ook voor patiënten. De nieuwe digitale manier van aanvragen zorgt er namelijk voor dat de aanvraag altijd juist en volledig is. Hierdoor wordt de kwaliteit van het onderzoek verhoogd.

St Jansdal ontvangt Pluscertificaten

Ziekenhuis St Jansdal heeft van zorgverzekeraar Achmea het Pluscertificaat ontvangen voor diabeteszorg voor volwassenen en de heup- en knievervanging, vanwege de kwalitatief goede zorg die het St Jansdal levert. Achmea adviseert haar verzekerden naar zorginstellingen met een Pluscertificaat te gaan. Op basis van het certificaat kan de patiënt een goede keuze maken in welk ziekenhuis een behandeling te willen ondergaan.

Spoedzorg in de spotlights

Op donderdagavond 9 april a.s. organiseert ziekenhuis St Jansdal een bijzondere theateravond over spoedzorg. De avond vindt plaatst in Theater Harderwijk. Op een unieke en eigenzinnige wijze wordt het thema onder de aandacht gebracht. Medewerkers van de Spoedeisende Hulp belichten samen met de ziekenhuiscabaretgroep Placebo het onderwerp spoedzorg, onder leiding van regisseur Arthur van Vliet, die ook optreedt als moderator op deze avond. Het combo van Placebo zorgt onder leiding van Peter Ligtermoet voor de muzikale omlijsting. Het wordt een leuke en informatieve avond met een lach en een traan. Iedereen is van harte welkom!

Geboortezorghuis Harderwijk

Vorige week was de start van het Geboortezorghuis Harderwijk. Het Geboortezorghuis is een unieke samenwerkingsvorm tussen de Coöperatie (io) van regionale verloskundigen, Kraamzorg JoNa en Ziekenhuis St Jansdal. Verschillende aspecten van de integrale geboortezorg komen hier volledig tot hun recht.

Traject nieuw EPD St Jansdal begonnen

Eind vorig jaar heeft de raad van bestuur van ziekenhuis St Jansdal besloten tot de aanschaf van het Elektronisch Patiëntendossier van Epic. Het traject gaat in St Jansdal de naam STEPIC dragen. Vanmorgen vond in de centrale hal van het ziekenhuis de kick off van STEPIC plaats in aanwezigheid van vele medewerkers. 

Diabetes en het puberbrein

Hoe kun je als ouder van een kind met diabetes inspelen op de ontwikkeling van het puberbrein? Moet je pubers de ruimte geven of is het een kwestie van gewoon opvoeden en klaarstomen voor de volwassen maatschappij? Op maandagavond  23 maart organiseert ziekenhuis St Jansdal een interessante voorlichtingsbijeenkomst getiteld “Diabetes en het puberbrein”. Tijdens deze gratis voorlichtingsbijeenkomst legt dr. Aletta Smits ouders op humoristische wijze uit hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt en hoe ouders van pubers met diabetes daar het beste mee om kunnen gaan.

Chirurg Marc van Tilburg in TV-serie

‘Krüger Komt Kijken’ is een nieuw tv-programma van Omroep Gelderland en wordt vanaf 8 maart twaalf weken lang uitgezonden. Presentatrice Angelique Krüger kijkt tijdens het programma mee met zes Gelderse zorgverleners. Zo volgt zij een chirurg, uitvaartverzorger, verloskundige, (mantel)dochter en moeder, psycholoog/psychotherapeut en huisarts. De chirurg in de serie is chirurg Marc van Tilburg van ziekenhuis St Jansdal. 

Zesde Mammacongres: eerlijke voorlichting

Op vrijdag 30 januari hield de Stichting Surgical Education Harderwijk alweer voor de zesde keer het mammacongres. Het Mammacongres was ook deze keer weer een groot succes. Ruim 200 enthousiaste en betrokken deelnemers reisden af naar Ermelo om in Golden Tulip de Heerlickheijd voordrachten van verschillende sprekers, met uiteenlopende invalshoeken op de borstkankerzorg, te volgen. De deelnemers gingen aan het eind van de dag tevreden, met veel nieuwe kennis naar huis. 

Geslaagde calamiteitenoefening

Een brand in theater Harderwijk, waarna het dak inzakte met als gevolg ruim 50 slachtoffers. Dat was de casus voor een grote calamiteitenoefening afgelopen woensdagavond 28 januari in Ziekenhuis St Jansdal. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het behandelen van zeer veel slachtoffers tijdens een ramp, werd op de Spoedeisende Hulp en de Poliklinische Operatiekamers door verschillende disciplines van het ziekenhuis geoefend. Grootste uitdaging van deze oefening was dat deze plaatsvond tijdens het reguliere werk op de Spoedeisende Hulp. Uiteraard kreeg de echte patiëntenzorg voorrang. 

Obesitaspoli in verzorgingsgebied St Jansdal

De Raad van Bestuur van Ziekenhuis St Jansdal heeft besloten om, in het kader van de  samenwerkingsafspraken met MC Groep Lelystad, te starten met een obesitaspoli. Na zorgvuldig overleg heeft St Jansdal ingestemd met het verzoek van MC Groep Lelystad -Obesitaspoli, om poliactiviteiten in onze regio op te starten. 

St Jansdal en zorgverzekeraars rond

Ziekenhuis St Jansdal heeft overeenstemming bereikt met alle zorgverzekeraars voor het jaar 2016. Tot en met 31 december 2015 kunnen mensen hun huidige zorgverzekering nog opzeggen en overstappen naar een andere verzekeraar. Het is dan goed om te weten dat het St Jansdal met alle zorgverzekeraars een contract heeft en dat dit dus geen rol hoeft te spelen bij de overwegingen. Het ziekenhuis is blij met alle zorgverzekeraars een overeenkomst te hebben voor het komende jaar en dat dus iedereen in het St Jansdal terecht kan voor zorg.

Milieuthermometer St Jansdal

Zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk heeft het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg ontvangen. Vorig jaar behaalde het ziekenhuis nog een bronzen keurmerk. Dat St Jansdal dit jaar zilver heeft behaald, onderstreept dat het ziekenhuis de ingeslagen weg naar duurzame bedrijfsvoering goed bewandelt.

Eerste zorgverzekeringen met GezondVeluwe-keurmerk

Eerste zorgverzekeringen met GezondVeluwe-keurmerk

De Zorgalliantie GezondVeluwe is blij te kunnen melden dat  het eerste keurmerk verstrekt is. Met Zilveren Kruis hebben de alliantiepartners contractafspraken gemaakt voor 2016. Op basis daarvan voldoen de zorgverzekeringen die onder dit contract vallen aan de keurmerkcriteria die de zorgalliantie gesteld heeft voor 2016. Het gaat onder andere om FBTO, Pro Life en Zilveren Kruis.  Dit betekent dat op dit moment  zo’n 80.000 inwoners van onze regio een verzekering hebben met het GezondVeluwe Keurmerk. De alliantiepartners zijn blij met de gemaakte regionale afspraken.