l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Verpleging - leerling

Veelgestelde vragen over de cao actiedag

Donderdag 16 maart organiseren de vakbonden een landelijke actiedag voor de ziekenhuizen. Ook een deel van de medewerkers en medisch specialisten van ziekenhuis St Jansdal voert deze dag actie. Hieronder de veelgestelde vragen op een rij.

 

Waarom voeren medewerkers actie in St Jansdal?

Ziekenhuismedewerkers gaan landelijk actie voeren voor een betere cao, ook in St Jansdal. Dit doen zij omdat de onderhandelingen van de vakbonden met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over een nieuwe cao helaas zijn vastgelopen. De vakbonden en het cao actiecomité St Jansdal hebben aangeven welke afdelingen van de locaties Harderwijk, Lelystad en Dronten meedoen aan de actiedag op donderdag 16 maart. Naast deze afdelingen zal ook een deel van de medisch specialisten zondagsdiensten draaien.

 

Welke actie staat er gepland op 16 maart?

Op donderdag 16 maart voeren de deelnemende afdelingen in St Jansdal actie door een zondagsdienst te draaien. Uitgangspunt van alle partijen is dat de patiëntveiligheid en de zorg voor de patiënt voorop staan. Spoedzorg en oncologische zorg gaan gewoon door, net als de zorg voor ogenomen patiënten.

 

Wat is een zondagsdienst?

Tijdens een zondagsdienst wordt op een doordeweekse dag gewerkt alsof het een zondag is. Er zijn op de afdeling dan alleen spoedafspraken en spoedopnames mogelijk. Alle medewerkers die ingeroosterd staan, zijn deze dag wel aanwezig en staan paraat bij calamiteiten. Zo komt de patiëntveiligheid niet in het geding.

 

Welke afdelingen en medisch specialisten voeren actie in ziekenhuis St Jansdal

  • Medisch specialisten in loondienst
  • CCU Harderwijk 
  • Centrale Sterilisatie Afdeling Harderwijk en Lelystad
  • Epic team radiant Harderwijk
  • Gipskamer Lelystad en Harderwijk
  • IC Harderwijk
  • MTI
  • Poli orthopedie Lelystad

 

Wat betekent de actie voor niet-deelnemende afdelingen?

Op niet-deelnemende afdelingen gaan de geplande afspraken in principe door.

 

Wat zijn de gevolgen voor patiënten?

De aangekondigde actie op de genoemde afdelingen heeft gevolgen voor een aantal patiënten. Dat is heel vervelend voor patiënten die het treft. Daarom vinden wij het belangrijk om patiënten persoonlijk te informeren als de geplande afspraak voor niet-spoedeisende zorg in het geding komt door de actiedag. In overleg met de patiënt verzetten wij de afspraak naar een andere moment.

De medisch specialisten zullen beoordelen welke afspraken geannuleerd worden. Indien het verzetten van een afspraak niet verantwoord is, dan krijgt de betreffende patiënt uiteraard de zorg die nodig is.

 

Hoe weet ik of mijn afspraak op 16 maart doorgaat?

Komt uw geplande afspraak voor niet-spoedeisende zorg in het geding door de actiedag, dan verzetten wij in overleg met u de afspraak. Wij zullen hierover zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Hoort u niets van ons? Dan gaat uw afspraak gewoon door.

 

Wat betekent de actie voor oncologische zorg?

De reeds geplande en acute oncologische zorg gaat door.

 

Kunnen spoedgevallen wel in het ziekenhuis terecht?

Ja, de zorg voor spoedgevallen gaat altijd door.

 

Ik wil op bezoek bij een opgenomen familielid of kennis. Kan dat?

Ja, dat is mogelijk. Tijdens de actiedag gelden de reguliere bezoektijden op alle afdelingen, ook op de afdelingen waar actie wordt gevoerd door een zondagsdienst te draaien.

 

Kan ik bloed laten prikken op 16 maart?

Ja, u kunt voor bloedprikken op al onze bloedpriklocaties terecht.

  

Wat is het standpunt van het ziekenhuis met betrekking tot de actie?

We hebben groot respect voor alle zorgmedewerkers die zich elke dag opnieuw inzetten om de beste zorg te leveren en vinden dat daar een passende cao bij hoort. Medewerkers hebben het recht om actie te voeren voor een betere cao. De Raad van Bestuur respecteert dat recht. Dat de actie gevolgen heeft voor patiënten is ontzettend vervelend. Het kan heel ingrijpend zijn als een afspraak, ingreep of behandeling niet doorgaat. Daarom vinden wij het belangrijk dat patiënten persoonlijk worden geïnformeerd als door de actiedag de geplande afspraak moet worden verzet.